Miti o zmenkih

Thumbnail

Čeprav se širijo kot urbane legende in celo zvenijo smiselno, ne držijo. Na žalost pa so ravno te dezinformacije vzrok za številne »slabe« zmenke. Koliko tem mitom pa vi verjamete?  

1 Z več ljudmi ko grem na zmenek, večje možnosti imam, da srečam pravega.  To je stališče tistih, ki hodijo na zmenke krajši čas. Po nekaj letih pa takšen način pripelje do izčrpanosti. Boljše je, da smo selektivni že od samega začetka in gremo na zmenek le s peščico tistih, ki se zdijo “pravi”, kot pa s številnimi, ki so sicer prijetni, vendar se nikoli ne bodo izkazali kot dobra izbira. Zmenki niso igra številk – vi iščete vseživljenjskega partnerja in ne 100 skodelic kave. 

Najlepše in najpametnejše ženske se poročijo prve. Ob tem bi se morali spomniti veliko nadarjenih, inteligentnih, lepih samskih žensk, ki še niso našle pravega moškega. Mnoge imajo srečno poročene prijateljice, ki bi jih lahko šteli za manj privlačne, manj inteligentne in manj uspešne. Privlačna ženska prejmejo več ponudb za zmenke kot njene prijateljice, vendar večina teh moških zanjo ni primernih. Ker je njen seznam daljši, težje najde pravega. 

Če bi bilo več družabnih dogodkov, bi bila poročena že dolgo časa. Danes se zelo malo zakoncev spozna na megadogodkih, ki imajo namen privabiti čim več ljudi, a so slabi glede spoznavanja, saj se udeleženci pogosto družijo z ljudmi, ki jih že poznajo. Pa tudi vzdušje je po navadi preveč neosebno za pravi pogovor. 

Če hodite na zmenke dalj časa, to pomeni, da res veste, kaj delate. Številni zmenki ne povedo nič o kvaliteti zmenkov.

Če na prvem zmenku ne preskoči iskrica, oseba verjetno ni prava. Na prvem zmenku lahko dobite dober občutek, da nista za skupaj, če:
• nimata združljivih vrednot in ciljev,
• od življenja pričakujeta različne stvari,
• se vam osebnost ali videz osebe gnusita,  
• vam je težko vztrajati na zmenku, ker sta si tako različna.  
Vendar pa je v večini primerov skoraj nemogoče že takoj vedeti, ali je oseba prava. Potrebnih bo kar nekaj zmenkov, da bosta prišla do konkretnih spoznanj.

Prvi vtisi o zmenku na slepo so vedno pravilni. Del človeške narave je, da nismo vedno »mi«, ko spoznamo nekoga novega. Marsikdo se sprosti šele na drugem ali tretjem zmenku. Nekdo drug pa bo na prvem zmenku izredno šarmanten, kasneje pa se bo izkazalo, da je sebičen, nevljuden in želi imeti nadzor nad vami. Da se izrazi prava osebnost, je potreben čas. 

Če se bova dlje sestajala, me lastnosti, ki mi niso všeč, ne bodo več motile. Ko vas nekaj moti in se s tem ne morete sprijazniti, je zelo verjetno, da tega nikoli ne boste mogli sprejeti, ne glede na to, kako dolgo boste hodili na zmenke. Ko srečate pravega, taki problemi bodisi niso prisotni bodisi jih boste hitro rešili. 

Pravo dekle ga bo spravilo v red. To razmišljanje je napačno. Sprememba mora priti iz osebe same. Poroka ni “zdravilo” za nekoga, ki ne ve, kaj hoče v življenju, ne more nadzirati svoje jeze, ima težave vztrajati v službi in ni sposoben prevzemati odgovornosti. Oseba se po poroki spremeni zelo redko, to se zgodi le zato, ker se je sama tako odločila.

Ni pomembno, da večina vaših prijateljev in sorodnikov ne sprejema vašega izbranca. Vaše mnenje je edino, ki šteje. Vaši bližnji lahko pri vašem partnerju vidijo nekaj, česar sami ne vidite zaradi čustev, privlačnosti ali ponosa. V takem primeru je koristno pogledati na partnerja tudi z druge plati. Z njim se pogovarjajte o pomembnih, tudi težavnih temah in si vzemite dovolj časa za odločitev.

10 Ljubezen premaga vse. Mit, da ljubezen vse premaga, je vzrok za številne neprimerne poroke. On želi živeti v tujini, ona doma. On želi, da se ona odpove službi in ostane doma, ona pričakuje, da bo nadaljevala svojo kariero. Ne glede na to, kako rada se imata, dolgoročno zveza ne bo srečna, če se ne moreta sprijazniti s precejšnjimi razlikami v vrednotah, načinu življenja in pričakovanjih. 

vir: aish.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja