Mama, oče in par hčera na kupu

Foto: Canva

Vse se je začelo z dnem, ko si je moj dragi omislil dekle – mene. Moja ženskost ga je najprej privlačila, potem vznemirjala, vmes sva se zaradi nje kdaj tudi sprla, nazadnje pa ga je začela zanimati in jo je vedno bolje razumel in počasi sprejel.

Čas, ko sem bila še sama

Jaz sem bila v samskosti pred poroko že dodobra navajena, da sem živela v skladu s svojim ciklusom. Vrstila so se svetla obdobja, ko sem bila vsa zagreta za nove podvige in polna energije. Vmes so bili dnevi, ko sem bila poklapana in žalostna, če sem ali pa če nisem imela razloga. In ti zadnji dnevi so se po pravilu končali z dnem, ko sem na perilu opazila rdeč madež. Ni bilo samo enkrat, ko mi je v tistih trenutkih v ušesih zazvenela Händlova Aleluja.

V dvoje je lepše

Ja, drži, zna biti pa tudi zapleteno. Čas spoznavanja drug drugega pred in v prvih letih zakona je bil za oba svojevrsten izziv.

Mojemu dragemu na začetku ni bilo jasno nič. Kar nekajkrat mi je povedal, da ne razume mojega odzivanja.

Mojemu dragemu na začetku ni bilo jasno nič. Kar nekajkrat mi je povedal, da ne razume mojega odzivanja. Spomnim se, da mi je celo očital, da ga hočem na fin način izsiljevati. Jaz pa sem bila istočasno prepričana, da imam opravka z najbolj trdosrčno in nerazumevajočo osebo na svetu.

Težave so se reševale postopno, s pogovori in razlago, kaj se dogaja z mano. On me je bolje razumel, jaz sem se malo »potegnila nazaj«, pa sva navsezadnje že prav lepo vozila.

Rojstva

Moje nosečnosti in rojstva so bili na tem področju miren čas. Vse bi teklo kot namazano, če ne bi v našo družino prijokale tri punčke. In z leti, ko so rasle, je začela svoje zobe kazati tudi ženska narava teh očarljivih bitjec. Najprej v obliki roza barve in oblekic, pa špangic in perlic in zavijanja z očkami. Še posebej, če je bilo treba zaradi česarkoli ugajati očku. K sreči je očka nekje vmes dobil še zaveznika. Da sta uravnovesila »zmešani« domači ženski svet.

Ženske na pohodu

Naša omara v kopalnici je nabito polna. Ima štiri kar velike police, na katerih imajo prostor razne potrebščine, ki so tako ali drugače uporabne pri osebni negi.

Kadar smo najbolj nemogoče, potrebujemo samo to – objem in tiho razumevanje.

Ampak če pogledamo bolje, vidimo, da je slaba tretjina ene police namenjena našima moškima, vse ostalo pa je polno nujnih pripomočkov ženskih članov naše družine. Krtače, kozmetični čopiči, laki za nohte, pripomočki za depilacijo, špange in elastike. Mleko za telo in kreme za sončenje. Enemu kupu vložkov se je najprej pridružil še eden in nato še eden. Kam bomo dati četrtega, je zaenkrat še skrivnost. Prostora namreč ni več. Morda pa mene kmalu doleti mena, da bo problem manj pri hiši.

Kako je živeti s tremi ciklusi?

Tole bi bilo treba vprašati naša dva moška. Kajti točno s tremi se zaenkrat spopadata. Skoraj zanesljivo je ena od nas tečna ali jo boli trebuh. Včasih pa ju doleti še večja sreča – kar vse tri naenkrat. Tečnoba na tretjo potenco. Ampak, kot sem že rekla – stanje se bo v naslednjih petih, šestih letih še poslabšalo. Tečnoba na četrto se pripravlja, da se pokaže v vsej svoji »lepoti«.

Moram pa pohvaliti svojega moža. Naše cikluse zelo vestno spremlja. Mojega tako ali tako pozna. Za hčerina pa se zna ozreti na pravi kraj, kamor si pač stanje zapisujeta. Z leti si je nabral obilo izkušenj in potrpežljivosti. Pa ljubeče dobrohotnosti. In zna biti včasih tiho in samo objeti. Ker kadar smo najbolj nemogoče, potrebujemo samo to – objem in tiho razumevanje. Sin se tega še uči.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja