Kam poleti na duhovne vaje – za družine in odrasle

Vir: Facebook

V hitrem tempu življenja in še posebej po napornem letu epidemije, je nujno, da si vzamete čas za duhovne vaje in se duhovno okrepite, napolnite in si povrnete moči. Mi smo za vas zbrali možnosti duhovnega ali duhovno-počitniškega odmika v letošnjem poletju za družine in odrasle. Duhovno počitniške tedne za otroke in mlade lahko najdete na tej povezavi.

Za družine

Na Zavodu Iskreni med 25. in 27. junijem organiziramo čarobni tabor Družinska dogodivščina na morju. V Kampu Ankaran pripravljamo pester program za vso družino z ustvarjalnimi delavnicami, športnimi aktivnostmi in posebno pustolovščino. Z nami pa bodo tudi številni gostje, kot je župnik Martin Golob, psiholog Aleksander Zdel, pater Karel Gržan, pa stand-up komik, frizerska mojstrica, detektiv …

Skavti v Skavtskem okoljskem centru Kočevski rog organizirajo tabore družin, namenjene tako skavtom kot neskavtom. Starostne omejitve ni, tabor pa izvajajo v skladu s skavtsko vzgojo. Letos so razpisani štirje termini: 2. – 4. 7., 16. – 18. 7., 30. 7. – 1. 8., 27. – 29. 8.

Duhovni teden za družine v Veržeju v Družini in življenju pripravljajo v terminih med 23. in 30. julijem ter med 30. julijem in 6. avgustom. Namenjen pa je vsem družinam, tudi če se še niso udeležile nobenega programa DiŽ. Letos so k sodelovanju povabili znanega predavatelja o vzgoji Marka Juhanta.

Duhovno počitniški teden za slovenske družine iz Slovenije, Avstrije in drugih sosednjih dežel bo v Kančevcih potekal od 24. do 30 julija.

Prav tako v Kančevcih bodo Duhovno počitniški dnevi družin potekali od 7. do 11. avgusta.

Za odrasle

Bratje kapucini pripravljajo duhovne vaje z naslovom Izkušnja Boga, ki bodo potekale v tišini in so primerne za vse starejše od 20 let. Potekale bodo v Kančevcih od 11. do 16. julija.

Katoliška mladina za vse srednješolce pripravlja duhovne vaje Srednješolski kamp, ki bodo od 9. do 13. avgusta potekale v CŠOD Bohinj. Poleg grajenja odnosa z Bogom bo priložnost tudi za pustolovščino in spoznavanje novih prijateljev.

Skupnost Emanuel v Kančevcih duhovne vaje organizira med 27. in 29. avgustom.

Nekdaj počitnice na Kapirjah, so sedaj počitnice na Pagu ali v Ankaranu. Počitnško-duhovni tedni so namenjeni mladim od 18 do 25 let ter odraslim od 25 do 45 let, dobrodošle pa so tudi mlade družine. Na voljo so termini 17. – 24. julij, 24. – 31. julij in 31. julij – 7. avgust (vsi na Pagu – Metajana) ter 8. – 15. avgust in 15. – 22. avgust v Ankaranu.

V Logu pod Mangartom bodo od 10. do 15. avgusta pod vodstvom p. Tomaža Mikuša potekali Poletni dnevi v Logu pod Mangartom namenjeni samskim odraslim od 25. do 45. leta.

Ignacijanske duhovne vaje v tišini bodo v Hiši kruha (Sveti Duh pri Škofji Loki) potekale v šestih terminih, dolgih od pet do osem dni; 18. – 24. junij, 31. julij – 8. avgust, 8. – 14. avgust, 15. – 19. avgust, 7. – 12. september in 19. – 24. september.

Prav tako v Hiši kruha in v tišini bodo potekale Duhovne vaje ob Božji besedi, namenjene mladim, ki želijo stopiti na pot spreobrnjenja, poglobiti odnos z Bogom, do sebe in do drugih, odkriti smisel življenja ali ne vedo, kako naprej, in želijo najti odgovor. Potekale bodo 15. – 19. avgusta 2021 in 19. – 24. septembra 2021.

Duhovne vaje Slavite Boga v svojem telesu bodo v Hiši kruha potekale od 14. do 20. julija. Namenjene bodo odkrivanju, kaj nam Bog govori po telesu, bolečinah in sanjah ter ob soočenju s potlačenimi čustvi dale možnost, da posameznik sprejme dar odpuščanja in odrešenja.

Kontemplativne duhovne vaje, namenjene učenju poslušanja, gledanja in uvajanja v Jezusovo molitev, bodo v Kančevcih potekale od od 1. do 10. julija.

Osebno vodene duhovne vaje bodo v Kančevcih potekale od 4. do 9. julija. Namenjene bodo prepoznavanju Božje bližine v vsakdanjem življenju ob vseh obveznostih.

Ignacijanske duhovne vaje v tišini: »Blagor ubogim v duhu« bodo od 10. do 15. julija potekale v Ignacijevem domu duhovnosti. Udeleženci bodo stopali po poti notranjega osvobajanja od različnih navezanosti in strasti, ki ločujejo od Gospoda.

Ignacijanske duhovne vaje v tišini »Videti vse novo v Kristusu« bodo prav tako v Ignacijevem domu duhovnosti potekale od 16. do 21. julija.

Duhovni odmik za ženske

Odmik za ženske – Blagoslovljena bo potekal od 18. do 20. junija v Kančevcih, ki ženskam ponuja priložnost, da odklopijo vsakdanje skrbi in obveznosti ter se po potrebi »rese-tirajo«.

Če veste za še kakšne duhovne vaje za družine in odrasle, ki bodo potekale letošnje poletje, pa jih zgoraj niste našli, vabljeni, da jih dopišete v komentar! Želimo vam (tudi) duhovno bogato poletje! 🙂


Preberi še:


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja