Kako biti sočuten in odločen starš upornemu najstniku?

Ste mama ali oče najstniku staremu med 11. in 18. let starosti?

Nimate pojma, zakaj se je vaš potomec prelevil iz prijaznega in dojemljivega otroka v uporniškega, jezikavega, neposlušnega in samosvojega najstnika, ki jezno odvihra v svojo sobo, loputa z vrati, si barva lase in nohte, eksperimentira s cigareti, se mu nič ne da ali ves čas visi na računalniku?

Si želite, da bi bil pogovor z vašim najstnikom bolj sproščen in učinkovit? Da bi vas upošteval in v resnici postoril tudi kakšno pametno delo?

Bi radi začutili najstnikove strahove in dileme glede spolnosti in stika z nasprotnim spolom, vstopanja v svet samostojnosti in prevzemanja vedno večje odgovornosti?

Nimate pojma, zakaj se je vaš potomec prelevil iz prijaznega in dojemljivega otroka v uporniškega, jezikavega, neposlušnega in samosvojega najstnika?Vas najstnikove reakcije hitro spravijo v bes in nemoč in ne veste, kako zregulirati vse te občutke?

Se soočate s stiskami po ločitvi ali živite v sestavljeni družini, vaš najstnik pa vam z neprimernim vedenjem povzroča bolečino, jezo in žalost?

Bi radi ob najstniku ne le ohranili mirne živce, temveč celo na polno uživali življenje skupaj z njim?

Potem vam moramo zaupati, da nas je veliko, ki imamo najstnike in se ukvarjamo s podobnimi vprašanji. Zato se veselimo, da lahko z vami delimo svoje izkušnje, poglede in dileme ter se učimo drug ob drugem. S hvaležnostjo sprejemamo obdobje najstništva, ki nam daje možnosti še bolj bogatih in iskrenih odnosov, novih spoznanj o sebi in o otrocih, s katerimi živimo.

 

Če bi želeli z nami zajadrati v obdobje najstništva, se nam lahko pridružite v Strunjanu, od 22. do 24. novembra 2019, kjer bo potekal seminar Kako biti sočuten in odločen starš uporniškemu najstniku.  Seminar bosta vodila zakonca Maja in Igor Vovk, starša štirih otrok ter Janja in Primož Grilc, starša petih otrok, skupaj s psihoterapevtom p. Christianom Gostečnikom. Čaka nas pester vikend individualnega dela, skupinske dinamike, pogovora med mamami in očeti, film, igre vlog, sprehod ob morju, medsebojna delitev izkušenj …

Zagotovo se bomo imeli prav fajn. Prisrčno vabljeni!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja