Kaj naredi žensko resnično lepo?

foto: freepik.com

Ko kdo omeni lepo žensko, večinoma pomislimo na zunanji izgled: kakšno je njeno telo, kako je oblečena, kako je negovana in urejena, ali je modna, so njene mere v kategoriji »popolnosti« … Pozabljamo pa na lepoto, ki pride iz njene duše in njenega srca.

Kaj je resnična ženska lepota?

Če se osredotočimo le na zunanjo lepoto, z razočaranjem ugotovimo, da ta mine. Pridejo poškodbe, pridejo strije, pridejo gube. Pa vendar lepota ne izgine z leti in gubami. Ker je veliko več kot to. 

Tisto, kar naredi žensko resnično lepo, je njena notranjost. Ta povzroči, da je nekaj posebnega, da je drugačna od drugih. In to se opazi tudi navzven.

Lepo žensko odlikuje:

 • Navdušenje, veselje in dekliška razigranost. 

Bodite kot punčka, ki je brez strahu in se svobodno izraža, je nežna in preprosta, se veseli in navdušuje. Poiščite veselje v preprostih stvareh. 

 • Pristno prijateljstvo. 

Prava ženskost in z njo povezana materinskost se izraža preko odnosov z drugimi.

 • Skromnost.

Ne trudite se biti v središču pozornosti. To povečuje vašo lepoto in dokazuje vašo preprostost. Ni si vam treba prizadevati, da bi izstopali, ker že s svojim življenjem pritegnete pozornost.  

 • Poslušanje. 

Znate se postaviti v kožo drugega, imate empatijo in poskušate razumeti. Veste, kdaj je čas za nasvet in kdaj je bolje molčati. 

 • Integriteta. 

Ni vas strah izraziti svojega mnenja, prepričanja in tega, kar ste. Dobro veste, kdo v resnici ste. Čeprav delate tudi napake, vedno poskušate narediti tisto, kar je prav. 

 • Ženskost. 

Delate s spoštovanjem in eleganco. Ste premišljeni in nežni ter znate druge umiriti s svojimi dejanji in načinom govora. 

 • Odprtost. 

Do ljudi pristopate na način, da prepoznate najboljše v njih. Ste prijazni. Ljudje se ob vas počutijo prijetno, ker vedo, da vam je resnično mar zanje. 

 • Pristnost. 

Verjamete vase in veste, da se vam ni potrebno pretvarjati. Delujete pošteno in transparentno. Ste iskreni in poveste, kar mislite in čutite, sicer preudarno, vendar nikoli ne skrivate, kdo ste.

 • Oči so vrata vaše duše. 

Trudite se gledati tako, kot vidi Bog. 

 • Edinstvenost. 

Veste, kakšni so vaši darovi in talenti. 

In nazadnje, a hkrati najpomembnejše: Lepi ste, ker odsevate Božjo podobo, ki jo nosite v svojem srcu. 

Komentarji

 1. Oh! Sploh obstajajo tako čudovite ženske, tu opisane? Sam sem v za večino vaših bralcev v posebni poziciji; sem namreč brez kakršnegakoli ostanka vida in je zame pomemben topel glas, razumevajoč odnos, nežna roka, ki se me dotakne, vse kar je zgoraj opisano je pa že presežek lepote in bi rekel, da gre za Božji čudež!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja