Kaj je pomladna donacijska akcija in v čem se razlikuje od decembrske?

Thumbnail

V Zavodu Iskreni vsako leto pripravimo dve donacijski akciji – eno decembra in drugo spomladi. Včasih prejmemo vprašanje, zakaj imamo dve donacijski akciji na leto in v čem se razlikujeta, zato je prav, da na kratko pojasnimo.

Vsaka akcija ima drug namen: decembra zbiramo sredstva za naše izobraževalne programe, pomladi pa sredstva za naše medije.

Decembrska donacijska akcija

Čeprav je december zadnji mesec v koledarskem letu, pa je za nas decembrska donacijska akcija prva. Vsakega decembra namreč zbiramo sredstva za programe Iskreni za naslednje koledarsko leto. Tako smo decembra 2017 zbirali donacije za izvajanje programov v letu 2018.

Čeprav imajo vsi programi Iskreni kotizacijo, vseh stroškov še zdaleč ne moremo pokriti. Da jih lahko izvajamo, je potrebno vsakemu programu pomagati z donacijami.

Denar, zbran v decembrski donacijski akciji, namenimo za podporo programom Iskreni: E-priprava na zakon, Zazrita si v oči, Seminar sočutnega starševstva, teologija telesa za mlade, delavnice za mame in hčere, delavnice za starše o spolni vzgoji, skupina za očete, delavnice nošenja otrok v nosilkah, svetovanje FertilityCare ter zakonska in družinska terapija.

Čeprav imajo vsi ti programi tudi kotizacijo, vseh stroškov programov še zdaleč ne moremo pokriti (še posebej organizacijskih stroškov). Da jih lahko izvajamo, je potrebno vsakemu programu pomagati z donacijami.

Obenem želimo, da bi bili naši programi dostopni tudi družinam v finančni stiski. Zato imamo v Zavodu Iskreni socialni sklad, s pomočjo katerega pomagamo pri plačilu kotizacije ljudem, ki bi se želeli udeležiti naših programov, vendar si tega ne morejo privoščiti. V ta sklad iz vsake decembrske donacijske akcije namenimo 10% zbranih sredstev.

Pomladna donacijska akcija

Druga donacijska akcija je pomladna in se običajno začne v začetku meseca maja. Tudi v njej zbiramo sredstva za naprej, a ne za koledarsko leto, ampak za čas od julija tekočega leta do junija naslednjega leta. Tako v pomladni donacijski akciji, ki pravkar poteka, zbiramo sredstva za delovanje naših medijev od julija 2018 do junija 2019.

Donatorji iskreni.net in Domovine imajo pomembno poslanstvo – pomagajo, da vrednote, na katerih temeljita medija, dosežejo čim širši krog bralcev, in tako pomagajo preoblikovati družbo.

Pomladna donacijska akcija je namenjena financiranju dveh spletnih medijev: družinskega portala iskreni.net in družbenega portala domovina.je. Čeprav gre za samostojna medija, je njun izdajatelj isti (Zavod Iskreni), zato imamo tudi skupno donacijsko akcijo.

Z denarjem, ki ga zberemo v pomladni donacijski akciji, financiramo novinarsko in uredniško delo iskreni.net in Domovine ter njuno tehnično vzdrževanje in deloma tudi razvoj.

Naša želja je, da dnevne vsebine iskreni.net in Domovine ostajajo odprte, torej dostopne vsakemu uporabniku interneta. To pa je možno samo s pomočjo donacij. Donatorji obeh medijev imajo tako pomembno poslanstvo pomagajo, da vrednote, na katerih temeljita iskreni.net in Domovina, dosežejo čim širši krog bralcev, in tako pomagajo preoblikovati družbo.

V zahvalo za to donatorjem podarimo dostop so vsebin za osebno in duhovno rast v okviru portala iskreniPLUS. IskreniPLUS v tem trenutku še prenavljamo: pripravljamo povsem novo grafično podobo in uporabniško izkušnjo. Je pa v času prenove še vedno dostopen arhiv vsebin IskreniPLUS.