Iskreni.net v naših in vaših srcih

Thumbnail

Srce portala iskreni.net je začelo biti na današnji dan pred 14 leti. Delovati je začel po tem, ko je simbolno začelo biti srce bodoče nove družine – dekle dolgoletnega direktorja Igorja Vovka, je danes pred 14 leti privolilo, da želi postati njegova žena. Kasneje je bila Maja tudi prva urednica portala, ki ga berete.

Z veseljem ste ga sprejeli, saj od začetka odgovarja na mnoga vprašanja sodobnih družin, parov in posameznikov, odpira prostor za svobodno in argumentirano razpravo in trdno soji za krščanskimi in družinskimi vrednotami.

V 14 letih sta se organizacija in portal močno razvila, a ves čas ostala zvesta svojemu poslanstvu. Na iskreni.net so svoj prostor našle nekatere odmevne zgodbe, za katere ni bilo prostora nikjer drugje, redne dnevne vsebine pa so bile mnogim v pomoč, navdih in razmislek.

Portal od jeseni v novih rokah

Ko je portal začel obstajati, sem bila stara dobrih devet let, sama pa sem ga spoznala kot najstnica. Leta kasneje sem vpisala študij novinarstva, kjer mi je bilo kmalu jasno, da je bila moja predstava o študiju novinarstva in delu na tem področju povsem drugačna od realnosti, ki sem jo spoznavala od predavateljev, starejših kolegov in ob obiskovanju različnih redakcij. Odločala sem se, ali zamenjati študijski program, študirati vzporedno, začeti delati ob študiju ali pavzirati, dokler se ne odločim.

Še naprej bomo veseli vaših komentarjev, predlogov in kritike. Brez vas, dragi in spoštovani bralci, ki nas vsa ta leta podpirate, nas ne bi bilo! Iskrena hvala! Navadno sem vsaj iz trme končala, kar sem se odločila začeti in ker nisem dobila pozitivnega odgovora za delo v kateri od redakcij, kamor sem prošnje poslala, sem se vpisala na vzporedni študij Gostinstva in turizma. Jeseni sem nato srečala še razpis za novinarsko delo pri Domovini. Prijavila sem se.

Takrat sem imela 18 let, nekaj malega izkušenj iz novinarstva, a veliko poguma in močno željo po učenju. Nisem vedela, česa se lotevam, Domovina takrat še ni imela obličja, sem pa po srečanju z urednikom kljub negotovosti imela dober občutek. In svojim občutkom sem navadno zaupala.

Začelo se je obdobje, ko sem ogromno pisala in si nabrala več novinarskih in uredniških izkušenj pod odličnim mentorstvom. Letos je Domovina praznovala tri leta delovanja, jaz pa sem se s septembrom lotila še dela na iskreni.net. Stopila sem v velike čevlje modrega in izkušenega Štefana Kržišnika in se vztrajno lotila dela.

Usmerjeni v prihodnost

Prejela sem prenovljen portal z mnogimi izzivi, jasno identiteto in odličnimi avtorji, ki se hkrati sooča z več odprtimi izzivi tako še trajajoče tehnične prenove kot tudi možnostmi za napredek pri vsebinah.

Portal na novo od začetka septembra redno zagotavlja dve vsebini dnevno, v prihodnje pa se bo aktivneje odprl moškim pogledom in odločneje ter z več širine in ostrine odgovarjal na izzive, s katerimi se sooča sodobna družina. 

Še naprej bomo veseli vaših komentarjev, predlogov in kritike. Brez vas, dragi in spoštovani bralci, ki nas že 14 let podpirate, nas ne bi bilo! Iskrena hvala!

Takole smo ob 14. rojstnem dnevu danes nazdravili na sedežu iskreni.net:

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja