“In potem sva uspešno donosila, za kar sva res hvaležna” (VIDEO)

Thumbnail

V začetku februarja je v Thermani Laško v organizaciji Zavoda Iskreni potekalo prvo NaPro srečanje v Sloveniji.  Pobudnik srečanja je bil NaPro zdravnik dr. Janez Rifel.

Srečanja so se udeležile tudi nekatere izmed družin, ki so uspele uspešno zanositi in donositi z NaPro. O njihovem veselju pričajo tudi spodnja pričevanja, ki jih je posnela ekipa Studia Siposh:

Kaj sploh je NaPro?

NaPro tehnologija (Natural Procreative Technology) je znanost, ki spremlja in ohranja žensko reproduktivno in ginekološko zdravje. Temelji na FertilityCare sistemu in na podlagi zabeleženih bioloških znakov enostavno in zanesljivo prepozna različna hormonska dogajanja v ciklusu.

Za razliko od siceršnjih pristopov, ki plodnost zavirajo ali jo uničujejo, NaPro tehnologija sodeluje z ginekološkim in reproduktivnim sistemom ženske. Če ta ne deluje pravilno, NaPro najde problem in ga v skladu z menstrualnim ciklusom tudi odpravi, in tako ohranja potencial rodnosti. Ženske imajo tako tudi možnost, da poznajo in razumejo vzroke simptomov, zaradi katerih trpijo.

Postavljanje diagnoze

NaPro omogoča zdravljenje žensk s kakršnimkoli ginekološkim ali reproduktivnim problemom in zdravljenje parov, ki imajo težave z zanositvijo.Postavljanje diagnoze je ključno za NaPro zdravljenje. Opažanja iz koledarja z zabeleženim ciklom po FertilityCare sistemu dajejo objektivno sliko in natančen vpogled v žensko zdravje in plodnost. Na njih temelji nadaljnja diagnostika.

FertilityCare svetovalka zna prepoznati neobičajne krvavitve, slabšo sluz materničnega vratu, neoptimalne vrednosti hormonov, kratko poovulacijsko fazo in še marsikaj drugega, NaPro zdravnik pa na podlagi tega izvede nadaljnjo diagnostiko. Mnoge nepravilnosti znajo prepoznati tudi sami uporabniki FertilityCare sistema in po potrebi poiskati zdravniško pomoč. Tako se npr. tudi pri neplodnosti praktično vedno najde vzrok, medtem ko je to pri rutinskem pristopu v ginekologiji nemogoče.

Zdravljenje in komu je namenjeno

NaPro zdravljenje deluje v skladu z naravnimi spremembami v ciklusu posamezne ženske. Cilj zdravljenja je izboljšati ciklus ter ohraniti plodnostni potencial para. Zdravljenje nepravilnosti v ciklusu izboljša zdravje žensk, poveča možnosti za zanositev in zmanjša tveganje za spontani splav.

NaPro omogoča zdravljenje žensk s kakršnimkoli ginekološkim ali reproduktivnim problemom in zdravljenje parov, ki imajo težave z zanositvijo.

Učinkovitost

Izsledki raziskave o učinkovitost NaPro zdravljenja v Evropi so bili objavljeni leta 2008 v reviji The Journal of American Board of Family Medicine, v katero je bilo vključenih 1239 parov.

Povprečna starost žensk je bila 35,8 let, ki so poskušale zanositi v povprečju 5,6 let. V 24 mesecih zdravljenja jih je 52,8% rodilo živega otroka, 4,6% pa je bilo večplodnih nosečnosti. Brez končne diagnoze je ostalo vsega skupaj 0,5% parov. Pari, ki so imeli za sabo že neuspele poskuse umetne oploditve, so imeli 30% verjetnost za uspešno zanositev. Zelo velik pa je bil tudi uspeh pri zdravljenju ponavljajočih se spontanih splavov – preko 75%

NaPro in neplodnost

Z uporabo FertilityCare sistema pari, ki imajo povečano tveganje za spontani splav, lahko to prepoznajo in ustrezno ukrepajo še preden pride do izgube otroka. To je zelo napredno razmišljanje, saj zdravstvo sicer ne reagira, dokler par ne utrpi treh spontanih splavov.

Z NaProTehnologijo lahko zdravimo praktično vse vzroke neplodnosti: endometriozo, policistične jajčnike, zarastline v medenici, neprehodne jajcevode, nizek progesteron, odsotnost ovulacij, nepojasnjena neplodnost, slab spermiogram. V vseh teh primerih so pari uspešno zanosili s pomočjo NaPro tehnologije.

NaPro : IVF

Ženske, ki so v postopku IVF, jemljejo zdravila, ki zatrejo njihov naravni cikel, nato pa jemljejo zdravila, ki intenzivno stimulirajo razvoj številnih jajčec. Nato morajo prestati vrsto invazivnih postopkov od punkcije jajčec do vsaditve zarodka v maternico. Neželeni učinki teh zdravil so lahko zelo neprijetni, postopki pa ženski dajo občutek, da svojega telesa nima pod nadzorom. NaProTehnologija pa tem ženskam lahko pomaga, ne da bi morale prekiniti svoje naravne cikluse.

IVF postopki so tudi izredno dragi. Vsak posamezen postopek stane par tisoč evrov. Ker v Sloveniji te postopke krije zdravstveno zavarovanje, se tega niti ne zavedamo. NaPro tehnologija ponuja veliko cenejšo alternativo. Ker NaPro zdravi osnovni vzrok neplodnosti, ima večji uspeh zanositve kot IVF, poleg tega pa ženski tudi povrne zdravje in s tem omogoča večjo možnost tudi za nadaljne nosečnosti.

Vir: http://www.fertilitycare.si/neploadnost/napro/

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja