Ideje za preproste pustne kostume

Thumbnail

Doma narejeni pustni kostumi ne zahtevajo nujno šivalnega stroja, enega tedna večernega dela in kupa materiala. Lahko so zelo preprosti in zelo izvirni!

Nimate še prav nobene ideje, kako bi otroke našemili za pusta (če seveda sploh imajo to željo)? Si želite nekaj preprostega, poceni in izvirnega? Je izvedljivo

Ali pa ima morda vaš otrok zelo jasno idejo, kaj bi želel biti za pusta, vi pa se le praskate po glavi, kako to uresničiti? Zelo velika verjetnost obstaja, da je bil kdo od staršev že postavljen pred ta izziv, in celo to, da je svojo idejo (z navodili za izdelavo vred) že objavil na spletu. Zato se splača slediti otrokovi izvirni ideji in malce pobrskati po spletu.

Ste recimo pomislili, da lahko kako zanimivo stvar prilepite/namestite kar na otrokovo kolesarsko čelado/kapo s šildom/zimsko kapo/obroč za lase? In kaj vse je mogoče ustvariti iz odpadne embalaže!

Za dobre ideje sem malce pobrskala po spletu (in domačem “arhivu”) in našla nekaj takšnih idej, ki vam lahko služijo kot spodbuda in osnova za razvijanje lastnih zamisli. Potem pa dajte prosto pot svoji in otrokovni domišljiji.

 Baletno/princeskino krilce brez šivanja

Vlakec

Grozdek

Kravica

Lego kocka

Vrečka bonbonov

Ogrinjala za super junake

Mala hobotnica

Meduza!

Predloga za masko, ki si jo lahko otrok oblikuje in pobarva sam

Pajek

Polžek

Potapljača

Snežak

Krona

Dinozavrov rep

Slovenski policist (natisnjene plastificirane značke prišite na kapo in srajčko)

Piščanček

Robot (in spodaj primer naše domače izvedbe)