“Greva na zmenek zvečer?” “Ne, imam boljšo idejo!”

Vir: Shutterstock

Kadar pomislimo na zmenek, najpogosteje pomislimo na romantično večerjo ob svečah, morda še na kakšen ogled filma pred tem, v glavnem pa je to to. Redko pa stopimo iz okvirjev in si zmenek privoščimo tekom dneva. In tukaj je pet odličnih dejstev, zakaj je zmenek čez dan veliko boljši od zmenka zvečer.

1. Zvečer sva že utrujena

Preden pride večer, moramo skozi dolg, obveznosti poln dan, po katerem smo pogosto tako izmučeni, da si želimo samo še tuša in postelje. Čeprav se zmenka veselimo, zanj ne ostane kaj dosti energije. Ravno zato je zmenek, na katerega greva čez dan, boljši – polna sva moči za pogovor, morda za šport, za karkoli! Veliko bolj na polno se lahko posvetiva drug drugemu kot v zaspanih večernih urah.

2. Za zmenek imava več časa

Večerni zmenek lahko traja urico ali dve, dnevni zmenek pa ves dan! Posebej ob dnevih, ki so vama pomembni (obletnice, valentinovo, dan žena, …) si gotovo želite, da s svojim možem ali s svojo ženo preživite več kakovostnega časa skupaj kot dve zaspani uri zvečer.

3. Več možnosti imava za varstvo otrok

Sta si kdaj med tednom v službi vzela prost dan ter šla na zmenek medtem, ko so bili otroci v šoli in vrtcu? V tem primeru se vama sploh ni treba obremenjevati z varstvom! Kaj pa če bi šli na zmenek čez dan med vikendom? Mnogi stari starši veliko raje popazijo na vnuke čez dan in se z njimi zabavajo, namesto da samo sedijo v dnevni sobi, gledajo TV in čakajo, da se vrnemo. In, predvsem mame, imajo v tem primeru manj skrbi kot jih imajo zvečer, ko otroke prepustijo v varstvu.

4. Za zmenek čez dan je veliko več možnosti, kaj početi

Kino in večerja v restavraciji in še kakšen koncert in večerni nabor za zmenke se počasi konča. Čez dan pa je odprtih in izvedljivih mnogo več stvari, ki bi jih rada obiskala in ki vaju zanimajo! Trgovine, v katere nikoli nimata časa zaviti, muzeji, galerije. Sončne sprehajalne poti v parkih, hribi, plavanje. Nekaterim stvarem večer pač odvzame čarobnost.

5. Kdaj sva nazadnje imela dom čisto zase?

Tudi to si lahko privoščita na dnevnem zmenku, medtem ko so otroci v vrtcu in šoli. V miru, brez dodatnega hrupa in „sodelovanja“ otrok, lahko kaj skupaj skuhata, se pocrkljata na kavču, si privoščita kopel in, če vaju to sprošča, lahko tudi kaj preuredita. Konec koncev sta dom ustvarila zato, da v njem znata tudi uživati.

Stopiti iz okvirjev večernih zmenkov pa ni enostavno, saj so v marsikaterem zakonu postali tako samoumevni, da drugih možnosti sploh ne vidimo. Samo v knjigi Ujeti trenutki, na primer, je opisanih kar 168 idej! Si predstavljate? 168 predlogov za zmenke, ki vaju popeljejo še globlje v odnos.

In če se nama zmenki sploh ne zdijo potrebni?

Potem si za začetek preberita o vseh prednostih in ugodnostih, ki jih ima zmenek na vajin zakon v prispevkih Kdaj ste jo (ga) pa vi nazadnje peljali na zmenek? in Česa se otroci naučijo ob maminih in očkovih zmenkih?. In na zmenek si bosta zaželela oditi kar takoj :).

Sicer pa vaju tudi knjiga Ujeti trenutki spodbuja k razmisleku o preživljanju prostega časa, novih doživetjih in izvirnih zmenkih, o vajinih koreninah, čaru romantike, čutnosti in intimnosti, pa tudi o hvaležnosti, komunikaciji in uresničevanju sanj.

Že prvih nekaj strani vas bo tako pritegnilo, da si boste želeli vseh 160+ predlogov preizkusiti kar takoj. A to žal ne bo šlo 🙂 Predlogi za zmenke so namreč razporejeni tako po letnih časih kot po zmenkih doma in zmenkih na prostem.

Ujeti trenutki pa ni le seznam predlogov, ampak vama nudi odlične iztočnice za pogovor, s katerimi se bosta urila v izražanju svojih želja, mnenj in občutkov. Hkrati pa vama ob vsakem predlogu za zmenek pušča prostor za zapis vajinih utrinkov in doživetij.

Ujeti trenutki je izvirno in unikatno darilo za obletnico, poroko, valentinovo, rojstni dan ali ob drugi posebni priložnosti. Je čudovito darilo za prav vse pare, tako tiste, ki so šele dobro začeli hoditi skupaj, kot tiste, ki se poznajo že leta. Prav tako knjiga podpira vse starše z majhnimi in tudi malo večjimi otroki, ki nimajo varstva zanje, a si želijo novih doživetij v dvoje.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja