Dve srčni pobudi, preko katerih lahko s pismom nekomu spremenite dan

Foto: Canva

Pisanje pisem vsekakor ni nekaj, kar smo s tehnologijo prerasli. Ročno napisano sporočilo je namreč še vedno eno izmed najbolj osebnih in osrečujočih. Ob nepričakovanem sms-u ali email-u srce nikoli tako ne zaigra kot ob pogledu na nepričakovano pismo v poštnem nabiralniku, kajne?

K pisanju pisem, s katerimi lahko res nepredstavljivo polepšamo dan, v tem trenutku spodbujata kar dve akciji.

„21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov“

Projekt, ki že peto leto zapored starostnikom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh, vodi srčna gospa Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice.

Letošnje leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stiske. Prepričana sem, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje.

Cilj projekta je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Mnogi med njimi namreč nimajo svojcev, ki bi jih redno obiskovali in osamljenost se pogosto zažira v njihov vsakdan. Poleg tega v njihove nabiralnike ne prileti kaj več od zgolj položnic in reklam.

Če želite biti med 21 tisočimi, ki bodo narisali nasmehe na obraze starejših, vabljeni, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi.

Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico lahko še kaj prilepite ali narišite.

To pismo do torka, 1. 12. 2020, pošljite na ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa napišite pošiljatelja (sebe).

Ga. Ana Petrič k sodelovanju vabi tako posameznike kot tudi skupine in organizacije: „Hvaležna vam bom za sodelovanje, da zberemo čim več voščil in dosežemo cilj ter prižgemo teh 21.000 iskric veselja, ganjenosti in pozornosti. Letošnje leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stiske. Prepričana sem, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje. Hkrati pa se v tem času povežemo s svojimi družinami, skupaj preživimo kvaliteten čas in ustvarjamo. Za starostnike, za upanje in za veliko veselja!“

„Pismo za lepši dan“

Drugo pobudo pa daje dorodelna organizacija Karitas, ki prav tako spodbuja, da v tem času okrnjenih socialnih stikov najdemo pot do osamljenih in starejših. Če bi želeli sodelovati, se lahko prijavite na tej povezavi. Po prijavi vam bodo poslali nekaj osnovnih podatkov o starejši ali osamljeni osebi, za katero boste ročno napisali pismo, otroci pa lahko s svojo risbico pismo dodatno obogatijo. Vse skupaj nato pošljete na naslov Slovenske Karitas.

Gotovo ste ob branju mnogi med vami začutili, da želite s preprostim pismom pustiti sled v srcu nekoga. Zato kar pisala in barvice v roke in naj vaše srčne besede pridejo do tistih, ki jih močno potrebujejo!


Preberi več:


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja