“Družina družini navdih”: dve družini, ki skupaj molita rožni venec

Foto: Shutterstock

“Družina družini navdih” je nov tematski sklop na iskreni.net, v katerem družine s svojimi izkušnjami v vsej svoji realnosti vsakdana navdihujejo in opogumljajo druge družine.

 

V mesecu oktobru smo povabili družine, da z nami delijo svojo izkušnjo molitve rožnega venca. Naj vam bodo njihove izkušnje v spodbudo in navdih!


V naši župniji se v mesecu oktobru ob nedeljah popoldne moli rožni venec v župnijski cerkvi. Seveda smo si tudi v naših družinah želeli, da bi se molitve udeležili čim pogosteje. A v nedeljo popoldne, po kosilu, ko je zunaj pogosto še toplo, se je bilo zelo težko odpraviti v župnijsko cerkev. Zato smo se pred tremi leti odločili, da, ko ne uspemo priti na molitev v cerkev, molimo rožni venec zvečer, izmenično, enkrat pri eni in drugič pri drugi družini. Z molitvijo začnemo v mesecu oktobru in nadaljujemo v zimskih mesecih, spomladi pa se navadno ne uspemo več uskladiti.

Da bi bilo naše druženje čim bolj prijetno, je družina gostiteljica po molitvi rožnega venca pripravila tudi skromno Molitev rožnega venca ne prinese vzhičenega zadovoljstva, temveč notranji mir.večerjo, v pripravo katere smo vključili vse družinske člane. Prav večerja in druženje po molitvi je bila velikokrat motivacija za najmlajše člane naših družin, da se niso upirali in so z veseljem čakali skupno druženje ob molitvi. Tudi v molitev rožnega venca smo čim bolj vključili otroke, torej, da v rokah držijo rožni venec in molijo naprej. Čeprav molitev rožnega venca navidezno deluje monotono, dolgočasno, smo bili po molitvi vsi srečni in umirjeni. Z molitvijo rožnega venca smo začeli nov delovni teden in tako pomirjeni stopili novim delovnim in šolskim obveznostim naproti. Prav zaradi miru in notranjega zadovoljstva, ki nam ga je prinesla molitev, smo se vsako leto znova odločali za takšno obliko druženja in z njo želimo nadaljevati tudi letos.

Molitev rožnega venca ne prinese vzhičenega zadovoljstva, temveč notranji mir. Gre za izročitev našega življenja v Božje roke, za občutek varnosti, da nekdo bdi nad nami in nas varuje. Nekaj od tega so zagotovo občutili tudi naši otroci, stari  9, 10, 11, 12, 14, 16, 17 in 19 let, da so sledili našemu predlogu in sodelovali pri molitvi.

Družina Jezeršek in družina Hardi

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja