Dragi učitelji, hvala, ker ob številnih zahtevah in obremenitvah vsak dan znova vztrajate

uciteljica

Dragi učitelji,

vaše delo je bilo že pred epidemijo hvalevredno. Nato ste v očeh številnih staršev močno zrasli, ker zmorete učiti cel razred, medtem ko je bilo mnogim za šolsko delo doma izjemno težko motivirati samo svoje sončke. A sedaj, ko je vaše delo še zahtevnejše; iskrena hvala, ker vsak dan znova vztrajate kljub številnim novim zahtevam in veliki (pre)obremenjenosti.

Hvala, ker vsakodnevno skrbite za zdravje, upoštevate zahteve glede potrebne distance, lepite črte za ohranjanje razdalje, stalno opozarjate učence, si neprestano umivate in razkužujete roke, skrbite za zračenje in čiščenje … pa čeprav vam je vse skupaj pogosto naporno, zahteva ogromno potrpežljivosti, pozornosti in časa.

Hvala, ker ostajate vedri, človeški in se trudite biti otrokom blizu, pa čeprav se v vas naseli negotovost vsakič, ko si zjutraj pred odhodom v službo merite temperaturo, ko nekdo v razredu zakašlja, ko prebirate zopet nekoliko drugačna navodila, smernice in priporočila, čakate na izvid učenca, ki je moral na testiranje ali pa v karanteni spremljate svoje počutje, ali razmišljate o tem, da bi se z maskami ali brez njih prav lahko okužili in imeli hujši potek bolezni, morda okužbo prenesli svojim domačim …

Hvala, ker ostajate vedri, človeški in se trudite biti otrokom blizu.Hvala, ker se trudite, da bilo v okoliščinah, ki še zdaleč niso normalne, šolanje za vse otroke kar čim bolj normalno. Hvala, ker se trudite videti vsakega učenca posebej, njegov napredek, njegova vprašanja, njegovo iskanje pozornosti pa zdravje in dobro počutje, njegove stiske in težave … Hvala, ker se posebej posvečate vsem učencem z učnimi težavami, motnjami pozornosti, posebnimi prilagoditvami … Pa tudi tistim otrokom, ki so zaradi koronavirusa še posebej zaskrbljeni, osamljeni, katerih starši so se okužili, izgubili delo … Hvala, ker ob vsem tem potrpežljivo odgovarjate tudi vsem nam, staršem, z mnogimi vprašanji, dilemami in pritožbami.

Hvala, ker ob vsem tem še vedno vsakodnevno pripravljate učne priprave, materiale, pouk prilagajate vsakodnevnim novim razmeram in se trudite biti prilagodljivi in inovativni. Ker otrokom posredujete to, kar danes še posebej potrebujemo: znanje.

Hvala, ker niste le učitelji, ampak tudi zaupniki, vzgojitelji, redarji, čistilci, psihologi, trenerji, birokrati, pogajalci, motivatorji, diplomati, predvsem pa ljudje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja