Dojenček po spletu

Thumbnail

Oglejte si pretresljiv dokumentarec, ki prikazuje izraelskega podjetnika Dorona, ki je zasnoval prodajno uspešnico, to je proizvodnjo dojenčkov.

Dne 19.3.2012 smo prejeli pismo iz RTV Slovenija, ki je naši spletni strani iskreni.net zagrozila s tožbo in zahtevala umik dostopa do filma Dojenček po spletu, ki je bil objavljen na portalu vimeo.com. Kljub temu, da objava z naše strani ni bila sporna, saj smo objavili zgolj video, ki je bil objavljen na vimeo.com in tako splošno dostopen na internetu, smo vse povezave iz naše spletne strani umaknili.

Spodaj si lahko ogledate kratek odsek, ki je objavljen na youtube.com. 

Dokumentarec Dojenček po spletu je bil prikazan na programu RTV Slovenije v petek, 10. februarja, ob 20. uri. V času pred referendumom o družinskem zakoniku nam dokumentarec predstavlja dober vpogled v postopek, kako moški homoseksualni pari kupujejo otroke v Indiji.

Proizvajalec otrok (naslov si je omislil sam) ponuja strankam cenovno ugodno rešitev. Stranke izberejo genetski material, vse drugo pa je v rokah proizvajalca: spermo in jajčeca kupi prek spleta in da zamrzniti številne zarodke. Tiste, ki ustrezajo željam stranke, v tekočem dušiku pošlje v Indijo, kjer jih vsadijo v nadomestne maternice. Stranka pride po otroka šele na koncu nosečnosti. V dobi globalizacije je vse to uresničljivo, potrebujete le kreditno kartico.

Dokumentarec se začne z napovednikom, da danes nove tehnologije omogočajo »delanje otrok« brez spolnega odnosa. Potrebujete samo kreditno kartico, navodila najdete na YouTubu. Začetek dokumentarca prikazuje mesto Anand v Indiji, kjer je klinika za rojevanje otrok. Prikazuje kliniko in ves aparat v ozadju.

»Nobenega problema ni, če ne moreva imeti otrok. Saj ga lahko kupiva, stane sicer toliko kot malo boljši avto, a ni pomembno. Potrebujeva le jajčeca tuje ženske in spermije, ki so bodisi od enega bodisi od drugega istospolnega partnerja, in pa nadomestno mati, ki bo otroka donosila. Nadomestne matere si lahko pogledava po spletu.« Tako homoseksualni par v filmu razmišlja o otroku. V nadaljevanju preide na izbiro primerne ženske: »Ne, svetlolaske ne bi. Dajva tole rjavolasko, tale je videti simpatična.« Par se nato z žensko s spleta dogovori za pogoje. V laboratoriju z epruvetami in drugim laboratorijskim orodjem pred očmi gledalca spojijo jajčece in spermije (pri tem gre navadno za več poskusov). Če imajo srečo, se kmalu ustvari zarodek. Ob mizi na tleh leži posoda s posebno tekočino. Tu imajo shranjenih na tisoče zarodkov. Teh zaenkrat ne potrebujejo, a čakajo na dovoljenje, da jih bodo uničili.

Zarodki, ki imajo srečo, da so jim namenili, da bi se rodili, nato v posebni posodi najprej v avtu, potem z letalom potujejo do posebnega centra oz. klinike za t. i. nadomestno materinstvo. Tam je nastanjena skupina revnih žensk. Potrebujejo denar za preživetje, šolanje otrok, morda novo hiško … Nekatere so šele v začetku nosečnosti, druge že z velikim trebuhom. Prizor prikazuje eno od teh ubogih žensk, ki je bila ravno, kot je rečeno v filmu, »osemenjena «. Osemenjevanje kako primerna beseda za človeka!? V Indijko so vsadili zarodek, ki je kitajskega rodu. Ženske, t. i. nadomestne matere, devet mesecev hranijo, zanje skrbijo, skratka naredijo vse potrebno, da za plačilo donosijo in rodijo otroka.

Oskrbuje jih mlado dekle, ki je hotela biti nadomestna mati, da bi zaslužila nekaj denarja, a je otroka v tretjem mesecu splavila. Zato je primorana skrbeti za ostale nosečnice. Toži takole: »Meni prvič ni uspelo zaslužiti, splavila sem. Upam, da mi bodo še dali priložnost.« Ena izmed ubogih žensk v pričakovanju poroda dobi popadke. Odpeljejo jo v za to opremljeno sobo, kjer s carskim rezom rodi otroka. Ženska ob tem ihti in vidno trpi, porodničarka in vodja centra, ki na njen račun in račun drugih ubogih mater služi mastne denarje, ji odvrne: »Zakaj jokaš? Saj si si to želela, ali ne?« Otroka porodnica ne sme videti, takoj ga odnesejo na hodnik, kjer čaka gejevski par in otroka odpelje na svoj dom …

Svet, ki ga prikazuje ta pretresljivi dokumentarni film se zdi, da je ideal zagovornikov in podpornikov družinskega zakonika. Ali si res tega želimo?

Članek je bil objavljen na casnik.si

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja