Dodatek za velike družine letos 12. aprila

Foto: Shutterstock

Dodatek za velike družine, namenjen družinam s tremi ali več otroki, bo letos v enkratnem znesku izplačan v petek, 12. aprila.

Za družino s tremi otroki bo znašal 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov.

Letos za dodatek za velike družine ni cenzusa, zato ga prejmejo vse družine s tremi ali več otroki, ne glede na materialni položaj družine. Dodatek za veliko družino bo letos prejelo 26.566 družin, ki bodo skupaj prejele skoraj 11 milijonov evrov.

Družine, ki se jim bo tretji ali četrti otrok rodil do konca leta, bodo ta dodatek (oz. razliko za četrtega otroka) prejele po rojstvu otroka.

Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da imajo vsaj eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji.

Letos za dodatek za velike družine ni cenzusa, zato ga prejmejo vse družine s tremi ali več otroki, ne glede na materialni položaj družine.

 

Vsi, ki so upravičeni do dodatka za velike družine in vse, ki so v letu 2018 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino center za socialno delo o pravici do dodatka za veliko družino odloči po uradni dolžnosti, zato posebne vloge ni potrebno vlagati.

Vir: mddsz.gov.si

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja