Do kdaj velja moja e-vinjeta?

Foto: Shutterstock

Leto dni je minilo leto od uvedbe e-vinjet, ki so nadomestile klasične vinjete v obliki nalepke. Zelo verjetno ne pogrešate praskanja nalepk s stekla, vendar pa se zaradi digitalne narave e-vinjet lahko hitro zgodi, da pozabite kupiti novo. Večini Slovencev bo – ali je že – letna vinjeta potekla v teh tednih. Zato preverite, do kdaj vam velja, da se izognete nepotrebnih kaznim. Dars pri kaznovanju ni milosten. Lovljenje prekrškarjev poteka digitalno in kazni so visoke. Vsak vstop na avtocesto predstavlja nov prekršek in vsak vas stane 300€. Splača se torej preveriti, do kdaj velja vaša vinjeta.

Če želite veljavnost svoje vinjete preveriti na spletni strani Darsa, morate pravzaprav napol izvesti nakup, kar ni najbolj priročna niti hitra rešitev. Na srečo pa se najdejo ljudje, ki so v skupno dobro svojih sodržavljanov pripravljeni deliti svoje znanje in ustvarjalnost. Programer Gregor Kikelj je tako izdelal rešitev, s katero lahko v nekaj sekundah preverite, do kdaj velja vaša e-vinjeta.

Na spodnji povezavi preprosto vtipkate registrsko številko svojega avtomobila in dobite podatek, do kdaj je vaša elektronska vinjeta veljavna.

Preveri veljavnost svoje eVinjete

Nakup nove vinjete 

Možen je nakup na prodajnih mestih DARS (v DarsGo servisih – nekatere bencinske črpalke) ali pri pooblaščenih prodajalcih e-vinjet. Najpreprostejši način nakupa nove vinjete pa je preko spleta. Prednost le tega je tudi v tem, da ob tem odprete tudi e-vinjetni račun in si nastavite opomnik, ki vas bo na elektronski naslov ali prek SMS-sporočila, opozoril preden vam poteče veljavnost vinjete. E-vinjetni račun si seveda lahko odprete tudi, če ste vinjeto kupili fizično.

Cene vinjet

Cene vinjet so se letos spet povečale. Letos je tako z lanskih 100€ za osebni avto, narasla na 117,50€. Dnevne vinjete še ni na vidiku. Dars jo obljublja do leta 2030.

Vir: Dars

Da bo nakup potekal gladko in tekoče, si pred nakupom oglejte spodnji video, ki vas bo opozoril na najpogostejše napake.

Prijetno in varno vožnjo vam želimo!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja