Danes prižigamo svečko za – veselje!

veselje

Danes na adventnem venčku prižigamo tretjo svečo, ki simbolizira veselje.

A namesto, da bi bilo veselja v nas vse več, ga je, bolj kot se bližamo božiču, vse manj. Vse več je dela, stresa, zadnjih nakupov, nujnih srečanj s sodelavci in prijatelji, pospravljanja in okraševanja domov. Vse to nas vleče k tlom, namesto, da bi bil naš pogled vedno bolj dvignjen in vedno bolj vesel.

A advent je ravno temu namenjen – da nas umiri, da nam omehča dušo, da nam dvigne duha. Medtem ko je december sam prepoln vsiljenega balasta, pa adventni čas ponuja, da lahko začutimo tisto res pravo veselje.

Zato na 3. adventno nedeljo ponujamo 5 načinov, preko katerih lahko naša srca začutijo, da se veselijo Tistega, ki prihaja.

Vsak dan naredite eno dobro delo

Lahko je kratka molitev za prijatelja, soseda, znanca. Lahko je drobno konkretno dejanje pomoči. Lahko je denarna pomoč tistemu, ki se je znašel v stiski. Načinov, kako narediti kaj dobrega, je malo morje in vsak jih pozna. Opravljene napišite na listke – ne zaradi samohvale in dobrega občutka – temveč zato, da jih boste na božični večer lahko simbolno prinesli pred jaslice Detetu.

Odpovejte se čemu

Adventni čas seveda ni postni čas, a malo odpovedi čemu tu pa tam je zelo koristno za rast. Odpovejte se gledanju televizije in namesto tega izberite družabno igro. Odpovejte se priboljškom in morda kakšni kavi na dan in privarčevano namenite v dober namen. Odpovejte se lenarjenju na kavču in v tem času obiščite starejšega ali osamljenega sorodnika.

Izkoristite adventne pobude

Adventnih pobud je cel kup – od tistih, ki ste jih morda pripravili doma do tistih, ki smo jih za vas pripravili drugi. Vzemite si nekaj minut na dan, se umirite, prižgite svečo, preberite zgodbo, sprejmite izziv. Veselje ob teh drobnih vsakodnevnih spodbudah neslišno raste.

Molite, da bi (ponovno) našli veselje

Včasih je težko razumeti, da si Bog želi, da bi bili veseli. Ni nam potrebno imeti slabe vesti, če smo – veseli. In kljub temu raje kot to izberemo pritoževanje, obup ali samopomilovanje. Če je že tako dolgo od takrat, ko smo zase lahko rekli, da smo veseli, je morda čas, da se s to prošnjo obrnemo na Boga.

Bodite hvaležni

Prenasičenost z dobrinami lahko držo veselja hitro zamenja za držo samoumevnosti. Slednje pa ne prinaša veselja, ampak vodi v pohlep in nezadovoljstvo. Kadar smo resnično hvaležni za vse, kar imamo, veselje v srcu pride samo od sebe.

Pa veliko veselja – naj ljudje že na daleč vidijo in čutijo, čigav otrok ste!

foto: storyblocks.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja