Adventne akcije 2020

Vir: Pxfuel

Letošnje priprave na božič bodo gotovo drugačne kot doslej. Predvsem imamo letos priložnost, da se osredotočimo na bistvo božiča in ob strani pustimo ves blišč, nakupovalno mrzlico in nepotrebne dogodke.

Letos, ko bomo morda z družino več kot katerikoli advent, je čas, da naredimo tudi korak dlje v družinskih odnosih, da bi se tudi tam lahko rodilo Dete.

Za vas smo zbrali nekaj adventnih akcij, ki so vam na voljo letos in s katerimi se boste duhovno pripravili na božične praznike.

Adventne akcije za odrasle

PreROJEN

PreROJEN je naslov akcije, ki jo lahko spremljate na portalu pridi.com. V štirih adventnih tednih bo akcija obsegala osem pričevanj in molitev v živo.

Pripravljalci akcije, ekipa #deliJezusa, je akcijo preROJEN poimenovala zato, ker “želi Jezus preko svojega rojstva preroditi tudi tebe”. S pomočjo akcije naj bi vsakdo odvrgel vse napačne predstave o Njem, se zazrl Vanj in mu dovolil, da ga v celoti prenovi.

“Preko pričevalcev boš tokrat videl, kako Bog do vsakega posameznika pristopa na drugačen način. Vsak ima drugačen dar in drugačno pot v življenju, pomembno je le, da spoznaš in izkoristiš te darove, ki so ti bili dani. Le tako boš resnično lahko zaživel polno, srečno in izpolnjujoče življenje. »Različni so milostni darovi, Duh pa je isti.« 1 Kor 12:4,” pravijo pripravljalci.

Adventni koledar za pare

Na portalu Pridi in poglej so pripravili tudi prav poseben adventni koledar za pare.

Adventna akcija ob psalmih: V stiski sem klical Gospoda

Adventna akcija Svetopisemske družbe Slovenija Prisluhni besedi letos prinaša tudi avdio posnetke iz knjige Psalmov. Pripravili pa so tudi razmišljanja ob svetopismskih odlomkih iz Knjige psalmov, ki posebej nagovarja prv v času stiske, posnetki pa poleg tega prinašajo tudi spodbude za življenje. Pripravljalci omogočajo tudi možnost molitve in pogovora ob psalmu v skupini preko zooma. Več informacij o akciji in prijavi nanjo je na povezavi.

… Ne boj se, samo veruj!

Adventni spletni misijon Ne boj se, samo veruj, pripravlja pater Vili Lovše. Priprava je vezana na aktualno koronakrizo, v kateri mnogi doživljajo strah, krhkost, nemoč. “Za vsakega od nas je epidemija izziv in tudi priložnost za odkrivanje globje resnice o nas samih in smislu našega čudovitega in tudi krhkega in omejenega zemeljskega življenja,” pravi Lovše, ki vabi na pot odkrivanja, kdo smo, kdo je Bog in kako živeti prave odnose.

V misijonu bo mogoče odkriti, da je strah prostor Božje bližine. Njegov strup se razblini v Kristusovi ljubezni, ki nam odpre neskončno in večno dragocenost naše človeškosti, še piše pater. Prijave na adventni spletni misijon so

Adventne akcije za otroke in mlade

Adventni koledar Otroci za otroke

Adventni koledar Misijonskega središča, namenjen šolskim otrokom, letos nosi naslov “Tukaj sem, pošlji mene”. Pripoveduje zgodbe iz življenja slovenskega misijonarja Janeza Janeža, ki je kot zdravnik in kirurg deloval na sprva štiri leta na Kitajskem, nato pa 38 let na Tajvanu.

Letos je – v letu pandemije – njegov lik posebnega pomena tudi zato, ker je bil zdravstveni delavec in zgled nesebične ljubezni in služenja drugim.

Knjižico lahko v spletni obliki najdete na tej povezavi, zgodbe pa bodo vsakodnevno prebirali tudi na YouTube kanalih nekaterih župnij (npr. Župnije Cerknica in Župnije Novo mesto Šmihel).

Vir: Misijonsko središče
Vir: Misijonsko središče

Veni, Emmanuel

Zavod Katoliška mladina pa pripravlja adventno akcijo, v katere bo mlade v pripravi na božič spremljala Knjiga psalmov.

Priprava bo razdeljena na tedne, v vsakem tednu bosta molitev in premišljevanje potekala ob treh psalmih. Vsakdo, ki se bo akciji pridružil, pa si bo v duhovni rasti lahko pomagal s priročnikom na povezavi ter v pripravi odkril, “kako v katerikoli stiski z vero v boga videti skozi vsakršno temo”.

Matevž Mehle akcijo podrobneje razlaga v posnetku:

Na poti v Betlehem!

Pripravi na božič bodo namenjeni tudi videoposnetki in spletna srečanja ob božji besedi, ki jih v adventnem času organizirajo salezijanci. Poimenovali so jih Na poti v betlehem. Več informacija na Facebooku.

Smo kakšno adventno akcijo spregledali? Vabljeni, da jo dodate v komentar 🙂

Ekipa Iskreni vam želi blagoslovljen adventni čas!


Tudi pri nas je izšla knjiga, ki vam bo pomagala v pripravi na božič. Namenjena je predvsem otrokom. Za vsak večer adventa ponuja eno zgodbo, s čudovitimi ilustracijami. Zgodba je polna je dogodivščin, junaštva, prijaznosti in številnih majhnih čudežev, ki medvedka in bralce vodijo po poti do malega Jezusa. Morda jo z brezplačno poštnino lahko naročite tudi sv. Miklavžu 😉 Knjigo lahko naročite na povezavi.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja