Adventna akcija 2021: Njegovo ime je … Jezus

Vir: Shutterstock

Že kot otrok sem rada prisluhnila zgodbam mojega starega ata. Nikoli jih ni bral. Vedno samo pripovedoval. Čudila sem se njegovemu spominu. Saj ga nikoli nisem videla s kakšno knjigo pravljic v roki. Njegova noga pa ni nikoli prestopila praga knjižnice.

Okoli božiča mi je povedal tudi naslednjo zgodbo. Ne vem, ali si jo je izmislil. Ali pa jo je morda kje slišal.

V Nazaretu je živel osliček. Bil je star in siv. In slep. Ker ni bil več za nobeno rabo, poleg tega pa še zelo trmast, se je gospodar odločil, da se ga bo znebil.

Ravno tisti čas pa je prišel cesarjev ukaz o popisu ljudi. Jožef je skupaj z ženo Marijo pripravil vse za pot v Betlehem. Marija je bila noseča. In Jožef je vedel, da ne bo zmogla prehoditi tako dolge poti. Na žalost ni imel dovolj denarja, da bi lahko kupil konja ali celo kočijo.

Veselim se nove priložnosti. Novega adventa. Novih spoznanj. Nove akcije. Napisane zame in zate.

Ko je hodil po ulicah Nazareta in iskal rešitev, je srečal lastnika z oslom. Ta mu je z velikim posmehom podaril svojo staro žival. Jožef je darilo hvaležno sprejel.

Pomagal je ženi, da se je previdno povzpela na osličkov hrbet. Stari gospodar je ves nestrpen opazoval, kaj se bo zgodilo. Pričakoval je, da bo sivec zaradi vsega hrupa z Marijo vred zbezljal v puščavo. Ali pa ne bo hotel narediti niti koraka naprej.

Toda nič od tega se ni zgodilo. Nasprotno. Ko je Jožef spregovoril osličku s svojim prijaznim, nežnim, a odločnim glasom, je osliček v velikem zaupanju mirno in vdano stopil na pot za njim. Čeprav ni ne vedel ne videl kod in kam …

Kmalu bo na adventnem venčku zagorela prva svečka. Njen plamen me vabi, naj se ustavim. Naj utihnem. Naj prisluhnem. Tihemu, nežnemu, a odločnemu glasu mojega Gospodarja. Ki me ljubi. Ki me čaka. Ki mi daje obljubo. Da je življenje z Njim mirnejše, lažje, boljše.

Čeprav mi obljublja veliko, mu nočem slediti tako vdano, kakor je to storil osliček v atovi zgodbi. Lepa beseda je zame premalo. Potrebujem več informacij. Več otipljivih dokazov.

Gospodar ve, da sem šibka. Zato mi na pomoč pošilja Rešitev. Vodnika. Močnega.

Že nekajkrat sva se srečala. Dal mi je vedeti, da je ob meni. Čutim, da me osvobaja. Da se v njegovi družbi moja trma in upornost počasi zmanjšujeta.

NJEGOVO IME JE … JEZUS

Veselim se nove priložnosti. Novega adventa. Novih spoznanj. Nove akcije. Napisane zame in zate.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, objavljene na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja