6 načinov, kako zacveteti v svoji ženskosti

Foto: Shutterstock

Danes je dan žena. Ženskam ni bilo vedno lahko v zgodovini in tudi danes nam ni.

V Slovenskih goricah so nekoč rekli, da je Bog prvo žensko naredil iz pasjega repa. Ni bilo mišljeno kot kompliment, je pa vsebovalo priznanje,  da je ženska tako trdoživa, da zmore vse, od ranega jutra do poznega večera. In za to ne rabi nobenega priznanja. Časi so se spremenili, ženske pa smo še vedno prepogosto obremenjene s tisoč in eno stvarjo, poleg tega pa bi morale še dobro izgledati. Ženska duša pa v vsej tej obilici pogosto vsiljivih dražljajev ponižno čaka, kdaj si bomo končno vzele čas zanjo. Rada bi zacvetela, zadišala. Pokazala svojo lepoto. Ki ni šablonska, ki nima košarice C in dolgih nog, ampak je edinstvena in osupljiva. Ta naša cvetlica vene znotraj nas, ker ji nikoli ne posvetimo časa. Toda nihče drug je ne bo negoval, če je ne bomo same.

Ni potrebno narediti revolucije, lahko pa ji namenimo nekaj časa. Ne potrebuje ga veliko. Potrebuje pa stalno zavezanost. Zbrali smo nekaj predlogov, kaj lahko naredite danes, v vaši konkretni situaciji, da boste bolj v stiku s svojo ženskostjo.

1. Poskrbi za svoje zdravje: Tvoje telo je v resnici edino, kar fizičnega imaš. Nosi te skozi to življenje in zasluži ljubezen ter pozornost. Ta ljubezen in pozornost nista nujno nova krema ali masaža. Skrb zase največkrat pomeni, da greš spat ob primerni uri, da ješ dobro in zdravo hrano, da si vzameš čas za gibanje …

2. Sprejmi svojo ranljivost: Se pred drugimi kažeš v svoji pravi luči ali nosiš masko, ker se bojiš, kako se bodo ljudje odzvali na resnično tebe? Resnica je, da se ljudje neverjetno dobro odzivajo na ranljivost. Namesto da na te svoje skrite dele gledaš kot na oviro (pa naj bo to tvoj boj s tesnobo ali nenavaden smisel za humor), jih poskusi preoblikovati v priložnost. Zaradi njih si edinstvena, zaradi njih izstopaš in privlačiš k sebi ljudi, ki so ti podobni. Tvoja ranljivost je v bistvu tvoja supermoč.

3. Vzemi si čas za stvari, v katerih uživaš: Morda moraš šele ugotoviti, katere so stvari, v katerih resnično uživaš, in katere napolnijo tvojo dušo. Morda to ni brezciljno skrolanje po telefonu, morda niti ni opravljanje, čeprav te zabava. Med kratkočasenjem in resničnim užitkom je velika razlika. Razišči, kaj te izpolnjuje, in se drži tega. Klasike, s katerimi navadno ne moreš zgrešiti, so: dobra glasba, knjiga ali film, narava, pristen pogovor …

4. Poskrbi za svoj videz: Ženska si in ni vseeno, kako izgledaš. Ni potrebe, da bi sledila nekim modnim trendom, pomembno pa je, da se dobro počutiš v svoji koži. Ni treba, da si lepotica iz naslovnice, je pa pomembno, da izgledaš najboljše kot lahko. Da si najboljša verzija sebe. Na zunaj in na znotraj.

5. Znižaj svoja pričakovanja: Ne pričakuj od nikogar na tem svetu, da bo zmogel izpolniti tvojo potrebo po ljubezni, sprejemanju … Nobeno človeško bitje ti tega ne more dati. Najbližje temu je bila materinska ljubezen. Filmi in romani lažejo. Ampak to ne pomeni, da se moraš odpovedati ljubezni. Samo pričakuj od ljudi to, kar ti lahko dajo. Ljubezen. Veliko ljubezni. Prijateljstvo. Zabavo. Sočutje. Prijaznost. Hvaležno sprejmi, kar dobiš, in ne jokaj za tistim, česar ne dobiš, tisto poišči drugje. Mi vsi smo veliki otroci, ki skupaj iščemo in gradimo svoja življenja. Ne otežujmo naših odnosov z nerealnimi pričakovanji.

6. Poveži se z Bogom: On te je ustvaril kot žensko, ključ do tvoje ženskosti leži pri njem. On ima odgovore na vsa tvoja vprašanja in samo pri njem si lahko tvoja duša resnično spočije in se obnovi. Samo On te popolnoma sprejema in ljubi. Samo On lahko izpolni tvoja najgloblja hrepenenja. Druži se z njim, preživi vsak dan nekaj časa z njim in opazuj svoj razcvet. Čudovita knjiga na to temo je Očarljiva.

Ob dnevu žena vam želimo, da bi bili z veseljem ženska. Da bi se vaša ženska duša umirila, se spočila in svobodno zadihala. In se potem prebudila. Kajti ko se ženska prebudi, se premikajo gore, pravi pregovor. Naj se premakne kakšna gora tudi v vašem življenju!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja