17 Murphyjevih zakonov starševstva

Thumbnail

Sta se že kdaj vprašala, zakaj se življenje ob otrocih tako rado zakomplicira? Zakaj vsaj enkrat stvari ne morejo biti enostavne?

Otroci v življenje prinašajo svoje zakonitosti. Nekatere prijetne, druge manj. Med manj prijetnimi je Murphyjev zakon, ki za otroke velja še prav posebej. Saj veste: »Vse, kar bi lahko šlo narobe, bo narobe tudi šlo.«

Predstavljamo vam, kako se Murphyjev zakon v praksi zrcali v družinskem življenju. Tako ga vsaj doživlja ena izmed ameriških blogerskih mam. Se v naštetih situacijah prepoznata?

1. Ko bosta vrgla stran igračo, ker se vajin otrok že več mesecev ni igral z njo, vaju bo prosil zanjo še tisti dan.

2. Ko bosta spečega dojenčka uspešno prenesla vso pot od avtomobila do posteljice, bo eden od vaju ob odhajanju iz sobe kihnil in ga zbudil.

3. Če vaju bo hčerka celo leto goreče prosila, da bi se lahko vpisala na balet, se bo še isti dan, ko jo bosta prijavila in plačala račun, namesto za balet začela zanimati za gimnastiko.

4. Edinkrat v življenju, ko vaju bo otrok prosil za brokoli, ga ne bosta imel pri hiši.

5. Ko bosta nekomu rekla, da je vajin otrok miren in brez težav spi, ne bo nikoli več mirno zatisnil očesa.

6. Če bo dojenček prebolel hujšo bolezen in bosta rekla: »Hvala Bogu, da ni bilo nalezljivo!«, boste naslednji dan gotovo okuženi vsi, še enkrat pa bo zbolel tudi otrok.  

7. V trenutku, ko se bosta odločila in znebila vseh predmetov za dojenčke, saj ne bosta nameravala več imeti otrok, bosta takoj zopet zanosila.

8. Čeprav bosta za dvodnevni izlet spakirala praktično vso hišo, bosta gotovo pozabila nekaj najbolj preprostega. Plenice, na primer.

9. Če bosta kupila novo preprogo in bo cel mesec stala zvita v kotu, jo bo na dan, ko bosta  končno našla čas za njeno namestitev, vajin triletnik gotovo polil s kakšno mastno tekočino ali pa po njej raztresel bleščice.

10. Edinkrat, ko pred odhodom od doma otroka ne bosta vprašala, ali mora iti na stranišče, bo čas za izredno stanje ravno pet minut po odhodu.

11. Edini trenutki, ko bo malček posnemal vajino vedenje in ponavljal za vama, bodo na primer: »Sranje! Pozabil sem ključe!«

12. Ko bosta porabila pol dneva, da bosta vse otroke pripravila in spakirala za v živalski vrt, se bodo na poti do tja vsi umirili in zaspali.

13. Ko vama bo nekako uspelo, da bosta svojo obleko ohranila čisto vseh kakcev, smrkljev in pljunkov, bosta v trenutku, ko se bosta usedla za mizo, po njej razlila kavo.

14. Ko se bosta odločila tvegati oditi od doma na kratek večerni sprehod brez dodatnih plenic, malček ne bo potreboval samo nove plenice, ampak kar celo oblekico.

15. Isti dan, ko bosta določila, da se hodi spat ob 19.30, se bo babica odločila priti na nenapovedan obisk – ob 19.29.

16. Če se bosta pred svojimi prijatelji hvalila, da vajin malček že veliko govori, ne bo pred njimi izustil niti besede.

17. Minuto po tem, ko se bosta odločila izkoristiti čas spanja za hiter skok pod tuš, prigrizek, čaj ali celo svoj počitek, se bo dojenček zbudil. Vsakič.

Povzeto po: mommyshorts.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja