10 najpogostejših napak, ki jih v življenju delajo moški

Očetje na enem izmed ameriških družinskih portalov so pripravili seznam napak, ki jih  najpogosteje zagrešijo v vsakdanjem življenju.

Med drugim so zapisali: »Vsi delamo napake. A modri možje se iz njih učimo. Še modrejši možje pa se učijo iz napak drugih!«

S tem namenom so sestavili spodnji seznam.

1. Prepričanje, da je zanikanje uspešno sredstvo v odnosih.

Če se moški dovolj dolgo pretvarja, da težave ni, je prepričan, da bo ta v resnici izginila, ne da bi se moral z njo ukvarjati.

2. Postavljanje sebe na prvo mesto.

Ne gre toliko za to, da smo moški sebični, ampak bolj za to, da mnogokrat ne razmislimo. Pogosto se ravnamo po prvem vzgibu, ki se nam porodi v glavi. Običajno gre za vzgib, ki je v korist nas samih, storimo pa ga preprosto zato, ker je to prva stvar, ki nam je padla na pamet.

3. Prepričanje, da bodo ženske spremenile svoje mnenje, takoj ko jim razložimo svoje stališče.

Resnično smo prepričani, da je naša logika nepremagljiva!

4. Nepozorno poslušanje.

Zakaj bi poslušali, če vemo, da imamo prav? Zakaj bi poslušali, če vemo, kaj nam hoče žena/dekle/otrok povedati? No, morda pa vendar ne vemo. Morda se moramo česa naučiti. Morda s poslušanjem izkažemo spoštovanje. Morda lahko pozorno poslušanje reši odnos …

5. Nepozornost.

Tu gre za poslušanje z očmi in ostalimi čutili. Pomagalo bi, če bi opazili ženino novo pričesko. Ali se naučili razlikovati podtone v pogovoru. Ali izklopili tablico, kadar se je treba posvetiti odnosu.

6. »Ne potrebujem pomoči.«

Pogosto se nam zdi, da pravi moški ne sme prositi za pomoč. Kakšna ogromna napaka!

7. Želja, da bi problem rešili, namesto da bi ga razumeli.

Še ena ogromna napaka. Deluje po principu: »Ne govori, ne poslušaj, ampak se čim prej loti reševanja težave.«

8. »Tole lahko sestavim, ne da bi prebral navodila.«

Razširitev stavka »Ne potrebujem pomoči.« Kaj je z moškimi možgani, da se zataknejo v otroški fazi: »SAM bom«? Ustvarjeni smo za življenje in delo v skupnosti, ki med seboj sodeluje. Če želimo kar najbolje razviti svoj moški potencial, se bomo morali naučiti, kako svojo moč črpati iz skupnosti.

9. Nerazumno prepričanje, da bomo zaradi skrivanja čustev močnejši in privlačnejši.

V resnici je res ravno obratno. Moški, ki nimajo težav z izražanjem čustev in so z njimi v stiku, uživajo v bolj izpolnjujočih odnosih in zakonu.

10. Delanje vtisa na druge s stvarmi, zaradi katerih lahko končamo v bolnišnici.

Ponovno je res ravno nasprotno. Ženske privlačijo moški, ki so živi, ki imajo zdravo pamet in ki ravnajo tako, da si ob njih lahko zamišljajo varno prihodnost.

Vir: allprodad.com
Prevod: Eva Markovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja