Za FertilityCare veliko zanimanja zlasti med mladimi

Thumbnail

Predstavitev naravnega načrtovanja družine po metodi FertilityCare za zdravstvene delavce in študente, ki je bila na medicinski fakulteti v Ljubljani, je presegla pričakovanja.

Približno 100 udeležencev

V četrtek 14. januarja 2016, je bil na medicinski fakulteti v Ljubljani večer predstavitve metod naravnega načrtovanja družine s poudarkom na metodi FertilityCare in NaPro zdravljenju. Večer sta s skupnimi močmi organizirala Zavod ŽIV!M in Zavod Iskreni.net.

Srečanje je bilo namenjeno zdravstvenim delavcem, ki so se predstavitve udeležili v velikem številu. Vseh skupaj je bilo približno 100. Prišli so večinoma mladi različnih profilov. Veliko je bilo predvsem študentk pa tudi nekaj študentov medicine in babištva, poleg njih pa tudi nekaj zdravnikov in ginekologov.

Izkušnja uporabnice metode

V prvem delu večera je iz svoje izkušnje spregovorila direktorica Zavoda ŽIV!M Katarina Nzobandora, ki je tudi sama uporabnica metode FertilityCare.

V njenem, zdravstveno precej zapletenem primeru zaradi težav in zapletov v zadnji nosečnosti in pri porodu, je FertilityCare edina sprejemljiva metoda, ki ji pomaga, da se izogne spočetju, ki bi zanjo in za otroka pomenilo življenjsko nevarnost.

Katarina Nzbandora je poudarila, kako ji uporaba FertilityCare govori o tem, da njena plodnost ni napaka, ki bi jo morala zdraviti, temveč lahko ob zavedanju dogajanja v svojem telesu še vedno živi svoje življenje kot dar.

Nagovor svetovalke FertilityCare

Sledil je nagovor Maje Vovk, ki je po poklicu farmacevtka, več let pa tudi že usposobljena svetovalka za poučevanje FertilityCare metode. Je tudi vodja FertilityCare centra Slovenije, ki deluje pod okriljem Zavoda Iskreni.net.

Maja Vovk je uvodoma predstavila osnove ženske plodnosti, temelje naravnega načrtovanja družine ter razvoj naravnih metod urejanja spočetij in na kratko tudi njihove karakteristike.

V nadaljevanju je podrobneje predstavila metodo FertilityCare, s pomočjo katere lahko ženska ob opazovanju svoje sluzi natančno ve, v katerem delu svojega ciklusa se nahaja in prepozna, ali je v določenem dnevu plodna ali ne.

Maja Vovk je še poudarila, da je metodo treba dobro poznati in jo dosledno uporabljati, če želimo, da je njena uporaba zanesljiva. Predstavila je tudi nekaj primerov, kako lahko spremljanje ciklusa po tej metodi pomaga pri odkrivanju nepravilnosti ali bolezni.

Zdravnik o zdravljenju neplodnosti s pomočjo NaPra

Na koncu je zdravnik dr. Janez Rifel, ki se je usposobil izobrazil za zdravljenje neplodnosti s pomočjo NaPro tehnologije (zdravljenje, ki omogoča zanositev po naravni poti), predstavil primer zdravljenja neplodnosti para, preko katerega so udeleženci lahko dobili konkretno predstavo, kako zdravljenje poteka.

Posebnost NaPro zdravljenja je, da upošteva naravni cikel ženske in da s primernimi posegi odpravlja nepravilnosti ter s tem poveča možnosti za naravno zanositev.

Mladi si želijo večje prepoznavnosti metode

Čas predstavitve je bil omejen, tako da je na koncu zmanjkalo časa za odgovore na vsa vprašanja. Večer je bil bogat, udeležba pa je pokazala, da je zanimanje med mladimi za naravno načrtovanje družine veliko in da si mladi želijo več informacij s tega področja.

Vsi, ki so sodelovali pri predstavitvi, se bodo zato še naprej trudili, da bo poznavanje metode postalo bolj dostopno in poznano čim širšemu krogu ljudi.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja