Za drugega otroka brezplačno

Thumbnail

Poslanci so sprejeli zakon o vrtcih. Starši, ki imajo v vrtcu dva ali več otrok, bodo po novem plačevali le za prvega.

 

Poslanske in poslanci so ob koncu redne februarske seje državnega zbora z 59 glasovi za in nobenim proti sprejeli zakon o vrtcih. Še pred tem so zavrnili vsa dopolnila opozicije, dopolnila vladne koalicije pa so sprejeli.Tako so podprli predlog, da bo država postopoma sofinancirala tudi vrtce za otroke, ki so dopolnili določeno starost. Tako bo leta 2010 dodatno sofinancirala starše pri plačilu programov vrtcev za petletne otroke, z letom 2012 za štiriletne, z letom 2014 pa tudi za triletne otroke.

Zavrnili pa so dopolnilo LDS, po katerem bi lahko varuh predšolskih otrok varoval največ šest malčkov.

Zakon, ki so ga sprejemali po hitrem postopku, sicer predvideva, da bodo starši, ki imajo v vrtcu več otrok, od 1. septembra plačevali le za enega. Vlada želi s tem ukrepom povečati vključenost otrok v predšolsko vzgojo, razbremeniti starše in zagotoviti boljša demografska gibanja. Opozicija pa vladnim strankam očita, da zakon uvaja nove krivice, saj tisti starši, ki imajo v vrtcu le enega otroka, drugi pa je, na primer, že v šoli, ugodnosti ne bodo deležni. Poleg tega je bilo med razpravo slišati, da gre za predvolilno potezo.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja