Video: 50 mamic in 50 otrok z Downovim sindromom poje karaoke

ThumbnailFoto: Zajem zaslona Youtube video

Jutri je mednarodni dan oseb z Downovim sindromom. Otroci z Downovim sindromom so tista skupina ljudi, kjer se – vsaj v medijskem svetu – v zadnjih letih najbolj nazorno odvija boj med kulturo življenja in kulturo smrti.

Po eni strani nas mnogi prepričujejo, da življenje z njimi ni vredno in spodbujajo k splavom otrok, za katere lahko sklepamo, da se bodo rodili z downovim sindromom (Islandija se je lani celo pohvalila, da se pri njih ne rodi noben “downovček” več).

Po drugi strani pa do nas zlasti prek spletnih medijev in socialnih omrežij prihaja čedalje več zgodb konkretnih družin, ob katerih lahko začutimo, koliko pozitivnosti, iskrenosti, neposrednosti … prinašajo na svet otroci z Downovim sindromom.

To bosto gotovo začutili ob ogledu spodnjega videa, ki je bil javnosti predstavljen deset dni pred letošnjim mednarodnim dnevom oseb z Downovim sindromom.

Imenuje se “50 mam, 50 otrok in 1 ekstra kromosom”.

Nastal je prek Facebook skupine, v kateri so se povezale mame z otroki z Downovim sindromom, rojenimi v letu 2013/14. Z namenom, da bi pokazale, kako običajno in zabavno je življenje z njimi in povedale svetu da ga ne bi spremenile.

Jutri, na sam mednarodni dan oseb z Downovim sindromom, bomo na iskreni.net objavili intervju z družino Gril, v kateri je tudi 3-letni Martin, ki ima Downov sindrom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja