Ves svet moli za Slovenijo!

Thumbnail

Danes so molitve vsega sveta posvečene Sloveniji – našim težavam, stiskam in izzivom, saj gostimo svetovni molitveni dan žensk 2019.

“Pridite – vse je pripravljeno”

Svetovno molitveno srečanje tako danes poteka v več kot 180 državah sveta. Tudi pri nas ob tem danes zvečer v sedmih krajih po državi (Ljubljani, Rogaški Slatini, Velikih Laščah, Kopru, Murski Soboti, Mariboru in Kamniku) potekajo ekumenska molitvena srečanja.

Geslo letošnjega svetovnega molitvenega dne je “Pridite – vse je pripravljeno” (Lk 14,15-24) in je povabilo k molitvi, zahvaljevanju ter oznanjevanju Božjega kraljestva.

Današnji svetovni molitveni dan žensk izhaja iz Združenih držav Amerike iz leta 1927 in je največje svetovno ekumensko gibanje, ki v osrčje molitve postavlja stiske žensk, mater in otrok v posameznih državah. Bogoslužja pripravijo ženske, udeležijo pa se ga verniki vseh starosti, stanov in položajev iz različnih krščanskih Cerkva.

V molitvi povezani s 180 državami sveta

Gre za dan, ki na prvi petek v marcu tradicionalno poteka po vsem svetu z namenom, da molitev preko vseh vključenih držav zaobjame vsak košček Zemlje. Ekumensko molitev vsako leto pripravijo ženske iz ene države. V njej predstavijo svojo deželo, njene lepote in stiske, za katere se moli.

Današnji svetovni molitveni dan žensk izhaja iz Združenih držav Amerike iz leta 1927 in je največje svetovno ekumensko gibanje, ki v osrčje molitve postavlja stiske žensk, mater in otrok v posameznih državah.Slovenija se sooča s številnimi izzivi. Službe so nizko plačane, mladi izobraženi delovci odhajajo za boljšimi priložnostmi. Še vedno ima varčevalne ukrepe, ker okreva po svetovni finančni krizi.

Stanovanja so draga, pokojnine so nizke in mnoge ženske delajo s polnim delovnim časom, medtem ko skrbijo za svoje družine. V državi je zelo visoka stopnja samomorov ter zlorabe drog in alkohola. Bolečine in krivice ostajajo iz nekdanje Jugoslavije, zaradi pravice do Jadranskega morja pa je sprta s Hrvaško,” piše avstralski medij PortNews. 

Letos svet tako spoznava lepote in moli za stiske Slovenije (na strani svetovnega molitvenega dne so poleg predstavitve države dodali tudi recept za potico ;)) prihodnje leto pa bodo osrednji dogodek organizirali v Zimbabveju, piše Slovenska škofovska konferenca.

Povabljeni, da se molitvi pridružite tudi vi – ženske, matere in otroci potrebujejo molitev!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja