Verona, mesto ljubezni, postala tudi prvo »pro-life« mesto v Italiji

Vir: Shutterstock

Mesto Romea in Julije je poleg mesta ljubezni postalo še mesto življenja. 4. oktobra letos so namreč v mestnem svetu z 21 glasovi za in 6 proti podprli predlog, da želijo biti mesto, ki bo jasno delovalo v korist življenja.

Ženske in otroke bodo podprli na tri načine

Z nazivom »pro-life« mesta želijo povsem praktično izkazovati ljubezen in skrb ženskam, ki se srečajo z nenačrtovano nosečnostjo, pa tudi njihovim otrokom.

Dejanja, s pomočjo katerih bo mesto svoj novi naziv upravičilo, bodo predvsem tri.  Iz mestnega proračuna bodo Včasih je dovolj že samo malo praktične pomoči, da ženska v težavah začuti mir.nudili finančno podporo lokalnim pro-life skupinam. Poleg tega bo mesto namenilo posebna sredstva, s katerimi bodo mesečno finančno pomagali ženskam, ki se bodo odločile donositi svojega otroka. Tretja aktivnost pa vključuje večjo promocijo predstavitev možnosti (anonimnih) posvojitev kot alternativo splavu.

Svetnik Alberto Zelger je ob sprejetju predloga, ki je sicer sovpadal ravno s 40. obletnico legalizacije splava v Italiji, dejal: »Včasih je dovolj že samo malo praktične pomoči in pomoči pri iskanju zaposlitve, da ženska v težavah začuti mir in se začne veseliti otroka.«

Mesto ljubezni do življenja

Glavni pobudnik predloga je Gibanje 434, ki je znano kot civilna iniciativa za preprečevanje splavov in promocijo materinstva. Zavzemajo se za to, da bi bilo življenje vsake osebe od spočetja do naravne smrti toplo sprejeto in varovano v vseh pogledih. Hkrati pogosto izpostavljajo bolečo resnico, da splav tako v Italiji kot v mnogih drugih državah po svetu postaja zgolj eden od načinov kontracepcije.

Mestu ob pridobljenem nazivu lahko le iskreno čestitamo, saj je dokazalo, da je resnično mesto ljubezni – tudi ljubezni do življenja.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja