Velika Britanija: Prve tožbe zaradi poučevanja ideologije spola v šolah

Vir: Shutterstock

V Veliki Britaniji so se v zadnjih nekaj letih na področju omejevanja širjenja ideologije spola začele dogajati velike spremembe. Najprej so edini kliniki za spol, ki je na letni ravni “zdravila” po več tisoč spolno zmedenih otrok in najstnikov, odredili neodvisno komisijo, ki je razkrila osupljive podatke – mladoletnim so postavljali napačne diagnoze, jim prehitro predpisovali zaviralce pubertete in druga “zdravila”, ki so na njih pustila doživljenjske posledice. (Kliniko naslednje leto čaka zaprtje, prav tako pa skupinska tožba več kot 1000 družin, katerih otroci so postali žrtve nestrokovne obravnave malomarnih zdravnikov.)

Niso pa britanski zdravniki edini, ki so pustili ranljive otroke na cedilu. Svojstveno težo odgovornosti nosi tudi britansko ministrstvo za izobraževanje, ki otroke ni zaščitilo pred ideologijo spola v šolah. Dotično ustanovo namerava tožiti skupina staršev, katerih otroci so si spremenili spol ravno zaradi izobraževalnega sistema, ki je dopuščal oziroma celo priporočal ideološko obarvana gradiva in mladoletne mimo vednosti staršev usmerjal v spremembo spola. Kar pa je tudi v Veliki Britaniji v nasprotju z zakonom.

Kako so šole škodovale otrokom?

Kakor poroča Daily Mail, tožniki v primeru, ki ga je vložil The Bad Law Project, z odvetnico dr. Anno Loutfi na čelu, vključuje mamo, katere 16-letno hčerko z avtizmom je njena zasebna šola “spodbujala” k spremembi spola – in to brez mamine privolitve. Prav tako je šola ignorirala mnenje psihologa, ki je posvaril pred nevarnostjo t. i. družbene tranzicije (spremembe imena, oblačenja, frizure, zaimkov, uporabe sanitarij nasprotnega spola itd.).

Starši drugega najstnika, fanta, trdijo, da je njegova šola “skrivala” njegovo spremembo spola, dokler ga učitelji niso obvestili, da ga bodo naslavljali z dekliškim imenom. Starši pravijo, da fant od takrat psihično trpi.

Mati še enega najstnika, starega 16 let, trdi, da se njegova šola prav tako ni ozirala na mnenje psihoterapevtov, ki so bili prepričani, da mu ne bi smeli dovoliti prehoda v ženski spol. Kot še pove, ji je mentor na šoli, ki jo je obiskoval njen sin, po tem, ko je izrazila svoje pomisleke, sporočil, da šoli “ni potrebno sodelovati z njo”, ker je njen sin pri 16 letih odrasel.

Ideološke in starosti neprimerne vsebine

Otroci so indoktrinirani v enostranski in sporen pogled na spol. Prav tako pa so premladi, da bi izpodbijali to, kar slišijo, in preprosto nimajo možnosti, da bi odšli iz razreda.

Starši, ki tožijo ministrstvo za izobraževanje, so na svoji spletni strani zapisali, da je ideologija spola v zadnjih 10 letih v Veliki Britaniji zasedla celoten izobraževalni sistem: “Prisotna je v osnovnih šolah in srednjih šolah; v državnih in zasebnih; v gimnazijah in poklicnih šolah; po vsej državi in v vseh družbenih skupinah. Noben otrok ali družina ni varna pred njenim škodljivim vplivom.” Prav tako so zapisali, da tri četrtine vseh šol poučuje otroke, da so lahko rojeni v napačnem telesu. Kot je razvidno iz zgornjih primerov, šole pogosto ne obvestijo otrokovih staršev, ko ta izrazi željo po “prehodu v drugi spol”, ali zavrnejo pomisleke staršev ter jih imajo za “nepoučene” ali nestrpne.

Šolam je prav tako naročeno, naj poučujejo predmet osebna, družbena, zdravstvena in ekonomska vzgoja (ang. PSHE – Personal, Social, Health and Economic Education), znotraj katerega pa niso omenjene besede “fant”, “dekle”, “moški” ali “ženska”.

“Otroke že od zgodnjega otroštva spodbujajo, da o spolu razmišljajo kot o nečem, kar se precej razlikuje od biologije”, je za Mail povedala Joanna Williams, avtorica in bivša predavateljica za visokošolstvo. “Lekcije PSHE lahko otroke, stare osem let, seznanijo s pojmi kot so cisspolnost, transspolnost, spolna usmerjenost, biseksualnost, panseksualnost, aseksualnost, spolno izražanje, biološki spol, interspolnost, nebinarnost, spolna fluidnost, zaimki, prehod, spolna disforija, spraševanje o spolu in queer.” Do starosti 10 let naj bi nekateri otroci “bili poučeni o spolnih identitetah in se zavedali vprašanja transspolnosti”. Na splošno, ugotavlja Williamsova, se “zavzetemu občinstvu promovira zelo politična agenda”, pri čemer so “otroci indoktrinirani v enostranski in sporen pogled na spol. Prav tako pa so premladi, da bi izpodbijali to, kar slišijo, in preprosto nimajo možnosti, da bi odšli iz razreda.”

Problem so nevladne organizacije

Debate niti ne odpirajo, ampak samo zagotavljajo, da oni vedo, kaj je za otroke primerno, ker se imajo za strokovnjake s tega področja.

Ni pa glavni nosilec te ideologije ministrstvo samo, ampak so po besedah odvetnice dr. Anne Loutfi največji problem zunanji izvajalci (ideološko naravnane aktivistične LGBT skupine), ki jih ministrstvo za izobraževanje ne nadzoruje. “Pustijo jim, da same proizvajajo material,  ki je za otroke neprimeren, ministrstvo pa ga niti ne pregleda,” poudari Loutfiijeva in doda, da te aktivistične skupine ne dovolijo, da bi se o spolu razpravljalo še na kakšen drugačen način kot ga predstavljajo one. “Debate niti ne odpirajo, ampak samo zagotavljajo, da oni vedo, kaj je za otroke primerno, ker se imajo za strokovnjake s tega področja – četudi promovirajo neznanstvene ideje, češ da obstaja 100 spolov ali da je spol zgolj notranje občutje,” je jasna zagovornica otrok in staršev.

Kot še opozori, je takšno učenje v Veliki Britaniji protizakonito, saj v njihovi zakonodaji piše, da je “promoviranje kakršne koli ideje, ki je sporna, nezakonito”. V tem oziru je prepovedano predstavljati sporne ideje, ki bi bile vedno predstavljene samo iz enega zornega kota in kot edine pravilne. Po njenem mnenju bi se o spolu moralo poučevati nepristransko, pravilno in na podlagi znanstveno dognanih dejstev. “Nikakor pa ne sme biti v pristojnosti šole, da bi učencu ali dijaku omogočala idealističen pobeg iz resničnosti, pri čemer bi se zavedala, da bo prehod v drugi spol zanj škodljiv”, posvari odvetnica.

Cilj tožbe

Da bi bila ideologija spola ustrezno opredeljena v zakonodaji – kot politični ekstremizem.

Starši v omenjeni tožbi zahtevajo odškodnino za predvidljivo škodo, ki jo je povzročila ideologija spola, in upajo, da bodo njihovi primeri pomagali okrepiti zaskrbljenost učiteljev, staršev in mladih, ki so na lastni koži izkusili težke posledice ideologije spola. Obenem pa s tožbo želijo odpraviti nesramni politični aktivizem v šolah, ki pleni najbolj ranljive mlade – veliko teh ima avtizem ali druge kognitivne, čustvene ali duševne motnje.

V primeru si prizadevajo tudi za to, da bi bila ideologija spola ustrezno opredeljena v zakonodaji; da bi jo lahko razkrili za politični ekstremizem ter s preventivnimi ukrepi ublažili prihodnjo škodo otrokom.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

 1. Kakšnega spola sta dve ISTOspolni ženski?

  Daš gate dol, se vidi spol. Enostavno!

  Vse takoimenovane druge raznolike spolne oblike so pač le znak psihične zmedenosti. Za urejanje psihe pa so določene specialne zdravstvene ustanove.

  In, bodimo že enkrat jasni:
  Ne gre za spremembo spola, ampak za DOŽIVLJENJSKO pohabljenje.
  Kajti vizuelna spolna tranzicija ima za posledico doživljenhsko poslabšno spolno funkcioniranost in neplodnost.
  Prav plodnost pa je eden najpomembnejših atributov spola.

 2. Vrtec ,Šola. In ostale izobraževalne ustanove so plačane iz nevladnih organizacijah oz dobijo denar da se po tihem vse to dogaja in otroke do 15 leta hočejo poučevat psihično bolne vsebine o spremembi spola in da z njimi ni nekaj uredu.
  Se naj vpraša starejša generacija svojega izobraževanje in če je to normalno.Kdor ima čas se ukvarjate z temi vsebinami itak zapravlja svoj čas in naš čas. V življenju so druge pomembnejše stvari ,npr učit otroka ko pade da se lahko zopet vstane in da bolečina pojenja ,emocije ,občutki,kaj se lahko kaj ne.Biti dober do soljudi,ko nastopi prva ljubezen vsi vemo kako smo zmedeni in kako boli ko nekdo v ljubezni trpi.in ta bolečina so prvi padci v našem otroštvu .Poznamo različne bolečine .
  In kaj bo ta generacija brez pravih občutkov emoci ljubezni .
  A ne se čudit da je v naših šolah vedno več nasilja in prosim vas starše ne reč ..JA KAJ PA TE BOŠ.
  Ker to je itak najlažje v že pre natrpanemu urniku staršev vsi do zadnjega v službi pol pa pol ure ali pa eno uro z otrokom u daj telefon TV ali pa računalnik
  Pol pa šola uči naše otroke.
  Kaj bo ta generacija?????

 3. Obstaja upanje, da se je v Veliki Britaniji začelo premikati na bolje. Čedalje več ljudi srečuje pamet oziroma dobivajo pogum za upor proti norostim.
  Nekatere države so že videti kot norišnica, v kateri so norci prevzeli vodstvo.

 4. Ob vseh neumnostih, ki jih gledajo in berejo po netu in na tvju starši in otroci, ni čudno, v kakšni družbi živimo. Staršem ni problema reči: “sem vzgojno nemočen, nič se ne da, nič ne morem”, prav tako to trdijo učitelji, vzgojitelji, psihologi, socialni delavci in vsi ostali strokovnjaki. Tudi cerkev podlega tej ideologiji.
  Nihče si ne upa ničesar, nekdo ki pa strokovno utemeljuje, kaj vse se bo zgodilo v prihodnosti, ko opozarja na stranpoti ideologije spola, je pa označen za rasista, fašista in še kaj.
  Jaz se ne dam, tudi starše spodbujam, da zaščitimo otroke, da začnemo razmišljati s svojo glavo, da povzdignemo glas, da se zavemo, da so to naši otroci, ki morajo živeti v spodbudnem okolju in prav je, da se začne na glas govoriti: starši, dajte začet brati, se izobraževati, se zanimati za vaše otroke, kaj se učijo v šoli, ne prepuščati vgoje šoli in ostalim institucijam ter ogranizacijam. Ko boste usposobljeni in izobraženi, se boste lahko enakovredno bockali z nasprotniki in jim povedali dejstva.
  Pogumno in vztrajno!
  Kako lahko prepuščamo ranljive otroke in posameznike, ki čustveno niso zreli, kvazi strokovnjakom. To je neodpustljivo!

 5. Meni je bilo jasno, da bo do tega prišlo, že ko sem prvič slišal za te blodnje. Poslušajte, saj za vsako posebno zdravilo ali terapijo, preden ga damo mladoletnemu, ki se ne počudi dobro, greš na temeljite preiskave, ki trajajo mesece, leta (npr. na Gotski). Zdaj pa so se pojavili neki razvajenci lgbt lobiji iz premožnih iziprijenih krogov, ki si kar izmislijo “ugotovitev”, da nek zmedeni najstnik pa lahko kar spremeni spol, če se ne počuti dobro … Mislim, res idioti … Pa te nespametne pošasti pohabljajo mladoletne otroke !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja