V vrtcih ni dovolj prostora

Thumbnail

Brez prostora v vrtcih bo zopet ostalo veliko število otrok (predvsem v prestolnici), starši pa bodo prisiljeni poiskati privatno varstvo. K povečanemu številu otrok, ki bi jih starši radi vpisali v vrtec, prispeva večja rodnost otrok in ukrep države, ki zagotavlja brezplačno varstvo za drugega in vsakega nadaljnjega otroka.

Starši tako v vrtec vpišejo več otrok in zaradi prostorske stiske jih veliko ostane pred zaprtimi vrati. Država je z ukrepi breplačnega vrtca za drugega otroka in predvidenega 50% znižanja cene za 3 do 5 let stare otroke v vrtcih v letih 2010 do 2014 spodbudila k vpisu v vrtec tudi tiste starše, ki sicer imajo zagotovljeno domače varstvo, nič pa ni pripomogla k povečanju kapacitet v vrtcu in vzgojnega kadra. Prostora v vrtcih tako ni nič več, zanimanje pa raste. Zagotovitev predšolskega varstva za vse otroke je tako izključno na plečih občin.

Prostora primanjkuje tudi v zasebnih vrtcih, čeprav so cene bistveno višje kot v javnih zavodih.

Starši so tako postavljeni pred odločitev, ali naj otroka prepustijo v varstvo tuji neznani osebi, ki je po možnosti brez ustrezne izobrazbe, ali pa naj eden od njiju ostane doma in čuva otroka.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja