V vrtcih ni dovolj prostora

Thumbnail

Brez prostora v vrtcih bo zopet ostalo veliko število otrok (predvsem v prestolnici), starši pa bodo prisiljeni poiskati privatno varstvo. K povečanemu številu otrok, ki bi jih starši radi vpisali v vrtec, prispeva večja rodnost otrok in ukrep države, ki zagotavlja brezplačno varstvo za drugega in vsakega nadaljnjega otroka.

Starši tako v vrtec vpišejo več otrok in zaradi prostorske stiske jih veliko ostane pred zaprtimi vrati. Država je z ukrepi breplačnega vrtca za drugega otroka in predvidenega 50% znižanja cene za 3 do 5 let stare otroke v vrtcih v letih 2010 do 2014 spodbudila k vpisu v vrtec tudi tiste starše, ki sicer imajo zagotovljeno domače varstvo, nič pa ni pripomogla k povečanju kapacitet v vrtcu in vzgojnega kadra. Prostora v vrtcih tako ni nič več, zanimanje pa raste. Zagotovitev predšolskega varstva za vse otroke je tako izključno na plečih občin.

Prostora primanjkuje tudi v zasebnih vrtcih, čeprav so cene bistveno višje kot v javnih zavodih.

Starši so tako postavljeni pred odločitev, ali naj otroka prepustijo v varstvo tuji neznani osebi, ki je po možnosti brez ustrezne izobrazbe, ali pa naj eden od njiju ostane doma in čuva otroka.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja