Ustanovitelj podjetja Zoom: “Če onemogočimo splave, bo to zelo slabo za posel”

zoom

Morda je bilo podjetje Zoom, ki omogoča videokonferenčne klice, do marca letos marsikomu nepoznano. V korona času pa je aplikacija prišla praktično v vsak dom – uporabljali smo jo za klice med sodelavci, učenci in dijaki so jo uporabljali za klice z učitelji in za obšolske dejavnosti. Mnogi so preko Zooma ohranjali tudi družinske in prijateljske vezi.

A za lepo sliko in čistim glasom aplikacije stoji podjetje, ki javno podpira in z ogromnimi vsotami financira klinike za splav.

Eric Yuan, ustanovitelj Zooma, je velik zagovornik splava. Bil je eden izmed preko 180-ih direktorjev ameriških podjetij, ki so podpisali odprto pismo, preko katerega so želeli nagovoriti ameriške državljane, da mora splav postati legalen in dostopen čisto vsem.

V pismu, ki je bilo lani objavljeno v New York Times, je med drugim pisalo: “Če omejimo dostop do ginekoloških storitev, vključno s splavom, ogrožamo zdravje, neodvisnost in ekonomsko stabilnost tako naših zaposlenih kot naših kupcev in uporabnikov. Če poenostavim, je onemogočanje splava proti našim vrednotam in zelo slabo za posel.”

Pismo so podpisali kot odziv na zakon, ki je bili sprejet v veliko ameriških zveznih državah in dovoljuje splav samo do trenutka, ko se zasliši otrokovo srce, kar je približno do šestega tedna nosečnosti.

V pismu med drugim piše tudi: “Naša odgovornost je, da ustvarjamo delovno okolje, v katerega vključujemo najbolj talentirane ljudi in jih zavarujemo pred vsemi, ki bi jim onemogočali delo. Enakopravnost spola je na tehtnici in v tem trenutku zagovorniki življenja spravljajo v tvegano prihodnost naše družine, skupnosti, podjetja in ekonomijo.”

Pismo so napisale najvplivnejše ameriške klinike za splave, kot so Planned Parenthood, NARAL Pro-Choice America, the American Civil Liberties Union in Center for Reproductive Rights.

Poleg ustanovitelja Zooma pa so se med 180-imi podpisniki znašla še podjetja H&M, Bloomberg, Yelp in celo Twitter.

Življenje se počasi vrača v normalne tirnice in za razliko od meseca nazaj imamo možnost, da se odločimo, ali bomo z uporabo programa ali izdelka podpirali nekoga, ki jasno in javno podpira in financira splave.

Vir: lifenews.com

Foto: storyblocks.com