Tvoje novo ime je mama

Foto: Shutterstock

Mama!

To je tvoje novo ime. Za zelo dolgo.

Tolikokrat ga boš slišala, pa se ga nikoli ne naveličala. Čeprav bo prav vsaka ženska na vrtčevskem nastopu nosila isto ime, bo tvoje najlepše. Med tisoči glasovi boš v trenutku vedela, kdaj kličejo tebe.

Verjemi, lepšega imena ti ni dal še nihče. Res ne izgleda posebno izvirno ali zanimivo na prvi pogled, toda počakaj, da ga izgovori tvoj otrok s svojim majhnim glaskom. Da ga izgovori v tisoč in enem odtenku. Ko je srečen, ko je obupan, v spanju, v jezi, v čebljanju … Vzljubila ga boš za vedno.

Mama, mama, mama …

Saj morda ti bo kdaj kak dan zraslo čez glavo in bi bila raje spet samo Mojca, Petra ali Mateja … Toda življenje ne gre nikoli nazaj, samo naprej.

Tega imena seveda ne dobiš zastonj. Zelo drago ga plačaš. Z dolgimi meseci, ko nosiš dete v svojem telesu. S telesom, ki ne bo nikoli več povsem takšno, kot je bilo. Z neprespanimi nočmi. S hektolitri kašic in kakšno tono pleničk. Z nikoli več pospravljenim stanovanjem. Z romantičnimi večeri, ki jih več ni. Z dolgimi popoldnevi na kavču, ki so daljna preteklost. S počitnicami, ki s počitkom nimajo nobene veze. S srcem, ki bo poslej hodilo naokrog s tvojim otrokom.

Z novim imenom si dobila veliko moč. Tvoj glas, tvoj dotik, tvoja bližina in pozornost delata čudeže. Ozdravljata bolečine. Celita rane. Preženeta strah. Dajeta pogum. Postavljata na noge. Mirita, spodbujata, varujeta … Ko te bodo klicali po tem novem imenu boš delala stvari, za katere si nikoli nisi mislila, da jih zmoreš. Boš potrpela stvari, za katere si bila prepričana, da jih ne boš nikoli. Boš šla preko svojih meja in nazaj.

Ne zapri se pred močjo tega mogočnega imena. V sebi nosi takšno moč preobrazbe. Ni pomembno, kaj imaš, kaj si, kaj pravi svet. To so stvari na ravni srca. Med tabo in tistim, ki te kliče s tvojim novim lepim imenom.

Uporabi svoje nove čarobne moči, mama. Ne zakleni jih v svoje srce. Množijo se, če jih deliš. Naj jih bodo tvoji otroci deležni v izobilju. Oni so ti namreč dali to tvoje novo, čudovito in čarobno ime. Odpri srce in pusti, da tvoje novo ime spremeni, pregnete, preoblikuje in pelje skozi ogenj …

Ne, nikoli več ne boš ista. S tem imenom niti ne moreš biti.

Ker to je najlepše ime na tem svetu!

Spodnji video si je ogledalo preko 15 milijonov ljudi. Prikazuje pet tednov staro jokajočo dojenčico, ki jo v nekaj trenutkih pomiri mamina prisotnost. Milina in preprosto dejstvo, kaj zmore mamina bližina, je resnično navdihujoče.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja