Teden družine 2019: Kam gredo pa tvoji “majhni koraki”?

Foto: Shutterstock

Včeraj se je s praznikom sv. Jožefa začel cerkveni teden družine, ki je letos pod geslom »Majhni koraki« še posebej posvečen družinam z majhnimi otroki.

Adam in Eva sta v raju stopala svobodno, z dvignjeno glavo in brez skrbi. A ob izvirnem grehu sta se skrila in nato proti Očetu lahko delala le še – majhne korake, ki jih – vedno znova – dela vsakdo izmed nas.

Da bi bili vsi skupaj še bolj pripravljeni delati majhne korake k drugim, k Bogu in še posebej k svoji družini, k majhnim otrokom in k družinam z otorki v naših župnijah in družbi.Najprej kot otrok. Da spregovori, spoznava svet okrog sebe, prav resnično s pomočjo staršev naredil prve majhne korake.

Tudi kasneje v življenju v neznano vedno stopamo z majhnimi koraki. Tako pri odločitvah, kot pri vsem, česar se lotevamo prvič, kar nas skrbi, pred čemer smo negotovi. Večkrat tudi v veri.

Ta teden nas tako še posebej opogumlja, da bi se zavedali, da je za vsak majhen korak potreben pogum ter da vsakdo lahko pripomore k temu, da bi korake, še posebej najmljaši člani naših družin, delali pogumneje.Da bi bili vsi skupaj še bolj pripravljeni delati majhne korake k drugim, k Bogu in še posebej k svoji družini, k majhnim otrokom in k družinam z otorki v naših župnijah in družbi.

Slovenski pregovor pravi, da človek obrača, Bog pa obrne. Človek se trudi, stopica, dela majhne korake sem in tja, včasih tudi le na mestu … Bog pa naredi. Enkrat le, kar ga prosimo, drugič čudež. Vedno znova pa je le majhen korak od nas, da nas lahko spremlja, drži za roko, ali pa nese, če je naš korak prešibak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja