Tako smo v skupnosti Iskreni praznovali praznik sv. družine!

oblozena_miza

“A smo že tam?” je v nedeljo, 29. decembra 2019, spraševalo kar nekaj otrok po ovinkih na poti na Koroško. Kar 16 družin iz skupnosti Iskreni se je namreč zjutraj podalo na to pot, ena od družin pa nas je že pričakovala na cilju, v Slovenj Gradcu, kjer smo letos praznovali praznik sv. družine.

Družine iz skupnosti Iskreni se že več let tradicionalno zberemo skupaj na nedeljo sv. družine in se v prazničnem druženju veselimo praznikov, svete družine in drug drugega.

Tokrat je bilo praznovanje malce posebno, ker smo se na njem prvič srečale družine, ki smo v skupnosti že dlje časa, in tiste, ki skupnost v svojem prvem, uvajalnem, letu šele dobro spoznavajo. Mnogi smo se tako videli, srečali in spoznali čisto prvič. Po pozdravu voditeljice smo se zato najprej pomerili v zabavni spoznavni igri, ob kateri pa smo postali lačni. A tudi na to smo bili pripravljeni, saj je vsaka družina prinesla nekaj za skupno kosilo. Ko smo vse skupaj postavili na mize, se je prikazal mozaik jedi, ki je na nek način predstavljal vsako od naših družin in nas na poseben način povezal.

Po klepetu ob kavi, igrah na trgu in božični risanki nas je že čakal izziv na prostem – po tri družine skupaj so se podale na pot po Slovenj Gradcu in iskale skrite točke, ki so nam odstirale zanimivosti mesta. Marsikdo je ugotavljal, da pravzaprav prvič spoznava to prijetno mesto. In to v dobri družbi! 

Po vrnitvi pa so dekleta iz skupnosti mlajšim otrokom zaigrala igrico Mojca Pokrajculja, za katero so se zavzeto pripravljala že več časa pred srečanjem. Medtem so fantje opravili malce služenja v drvarnici župnišča in preložili kar nekaj drv. Starši pa smo se lahko v tem času umirili v adoraciji  pred Najsvetejšim v cerkvi sv. Elizabete. 

Tako razpoloženi smo se vsi skupaj zbrali v cerkvi in praznovanje sklenili z mašo, po kateri je p. Tomaž Pinter še posebej blagoslovil vsako družino. Najlepši zaključek res lepega dne. 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja