Sveta spolnost – nova knjiga, ki izboljšuje življenja parov po vsem svetu

Foto: Shutterstock

Kdo si ne želi uživati v strastni, čutni in hkrati globoko duhovni spolnosti? Katoliškim parom je sedaj tudi v slovenščini na voljo izjemna knjiga Sveta spolnost, ki jim bo pomagala postati boljši ljubimci.

Pri Založbi Emanuel je izšla katoliška knjižna uspešnica z naslovom Sveta spolnost, dih jemajoča, vznemirljiva in izpolnjujoča (ang. Holy Sex!) v prevodu Maje Bevk. Navdušujoča knjiga o spolnosti, ki na globok in hkrati humoren način združi temeljno krščansko duhovnost s praktičnimi vidiki spolnosti, aktualnimi za vsak zakonski par.

Dr. Gregory K. Popcak, znani ameriški zakonski svetovalec in vodja Inštituta za pastoralne rešitve nas zapelje po toboganu, ki prevzame, da misliti, in ki se, ja, pozna tudi v spalnici. Nikoli ni namreč tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše!

Bog nas je ustvaril kot izjemne ljubimce in si želi, da v spolnosti uživamo tako, kot si je za nas zamislil On.

Spolnost ni le dobra, ampak je sveta

Popcak ne ovinkari, ampak je drzen: prava spolnost ni samo prijetna, dobra in potrebna za zakonski odnos, ampak je sveta. Bog svojo ljubezen možu in ženi namreč razodeva prav prek njunega spolnega odnosa.

Avtor pravi, da je to najbolje varovana skrivnost krščanstva: »mistična moč spolne ljubezni in presenetljivi, konkretni napotki, ki jih razkriva krščansko izročilo, da bi vam in vaši ljubljeni osebi pomagalo dvigniti se k božanskemu.«

Se sliši pretirano? Berite dalje!

Vabilo, da postanemo izjemni ljubimci

Sveta spolnost nas poziva, naj se ne zadovoljimo s tem, da smo povprečni ljubimci. Bog nas je ustvaril kot izjemne ljubimce in si želi, da v spolnosti uživamo tako, kot si je za nas zamislil On. Bog ima torej osrednje mesto v zakonski spalnici, a ne na puritanski ali zategnjen način, ki se boji užitka.

Ne, sveta spolnost z užitki, ki se približujejo nebeškim, je pot do resnične zakonske sreče in hkrati tisto sredstvo, po katerem Bog v nas odpravlja čustvene, odnosne in duhovne ovire.

Knjiga, ki si upa odpreti neodgovorjena vprašanja

Navajeni smo, da krščanske knjige o spolnosti govorijo večinoma z duhovnega in moralnega vidika, Sveta spolnost pa v slovenski prostor prinaša nov veter, saj se odkrito in brez zadržkov (a zelo spoštljivo in z doslednim navajanjem Svetega pisma, cerkvenih očetov, dokumentov in papeških okrožnic) loteva vseh praktičnih vidikov zakonskega spolnega odnosa.

Tako bomo v knjigi našli konkretne napotke za izpolnjujočo predigro, doseganje ženskega orgazma (saj veste, da je sv. Janez Pavel II. zapisal, da ima mož dolžnost pomagati ženi do orgazma!), opise različnih spolnih položajev in tehnik, ki ob spoštljivem odnosu tudi za katoličane niso sporne, ampak lahko povečajo užitek moža in žene.

Spolnost ne sme postati opravilo, za katerega nam zmanjka časa, ampak vrelec, iz katerega se napajamo, da lahko rastemo v ljubezni.

Pripomoček za konkretno reševanje težav v spalnici

Popcak se ukvarja tudi s pogostimi spolnimi težavami pri ženskah (boleč spolni odnos, anorgazmija …) in moških (prezgodnji izliv, erektilna disfunkcija), zmanjšano spolno željo, naravnim načrtovanjem družine, samozadovoljevanjem, pornografijo in celo skušnjavo nezvestobe.

Pri tem zakonca ves čas spodbuja, naj bosta (ob spoštovanju svojega in sozakončevega dostojanstva) izvirna in raziskujeta »vse dovoljene užitke«.

Kot v humornem tonu poudarja pisec, spolnost zakonskega para ne more in ne sme biti podobna praznemu in sivemu letalskemu hangarju, ampak čudovitemu, dinamičnemu in strastnemu ljubljenju.

Spolnost je preveč pomembna, da ne bi bila odlična

Osebno me je najbolj nagovoril del, ki govori o tem, da se lahko spolnost po rojstvu otrok celo izboljša, čeprav smo pogosto preobremenjeni.

V vsakem primeru pa ne sme postati opravilo, za katerega nam zmanjka časa, ampak vrelec, iz katerega se napajamo, da lahko rastemo v ljubezni. Če se le naučimo, da je ne zakoreninimo v fiziološko vzburjenje, ampak v intimnost, ki jo gojimo skozi ves dan. Kako? Preberite v knjigi!

V knjigi, ki bi jo moral vzeti v roke vsak katoliški par, ne glede na to, ali je poročen dva meseca ali dvajset let. Ker je spolnost enostavno preveč pomembna, da ne bi bila odlična!


Knjigo Sveta spolnost lahko dobite tudi v naši spletni trgovini.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja