Srečali so se prvi otroci, rojeni v Sloveniji s pomočjo NaPro

Thumbnail

Minulo soboto, 9. februarja, je v Thermani Laško v organizaciji Zavoda Iskreni potekalo prvo NaPro srečanje v Sloveniji.  Pobudnik srečanja je bil dr. Janez Rifel, NaPro zdravnik.

Srečanja se je udeležil del družin, ki so uspele uspešno zanositi in donositi z NaPro. Bil je pravi trenutek, da smo se skupaj veselili življenja in zelo zaželjenih otrok.

V uvodu je direktor Zavoda Iskreni Igor Vovk na kratko predstavil, kako je prišel NaPro v Slovenijo in kako pomembno je, da se je pri nas pričelo s poučevanjem FertiityCare metode ter seveda dejstvo, da se je za NaPro zdravnika izobrazil dr. Janez Rifel, ki je začel z zdravljenjem neplodnosti in spontanih splavov v Sloveniji. Izobraževanje sta opravili tudi dve ginekologinji; dr. Marija Ocvirk in dr. Milena Igličar, ki pa (še) nista aktivni z NaPro. Obe sta se tudi udeležili srečanja.

V nadaljevanju je dr. Janez Rifel predstavil evropsko in slovensko statistiko NaPro in uspešnost prakticiranja metode. V Sloveniji je NaPro šele 5 let in v tem obdobju se je izkazalo, da je metoda pri 97% parov, ki so vztrajali s postopnim zdravljenjem in odkrivanjem vzrokov neplodnosti več kot 24 mesecev, uspešno zanosilo. Žal pa jih je okrog 40% prenehalo z zdravljenjem prej kot v 24 mesecih.

Sledil je skupinski ples staršev in otrok, ki ga je vodil Matej Petač. Poskrbel je, da so se vsi sprostili in razgibali. Hkrati je Neža LeRoux pripravila mini igralnico in zaposlila najmlajše. 

Po plesu je Petra Lukan, vodja FertilityCare poudarila, da je zelo vesela tega srečanja saj se prav ob takih priložnostih vidi sadove dolgoletnega dela z zakonci. Sledila je delitev izkušenj parov z FertilityCare in NaPro zdravljenjem, ki se je močno dotaknila vseh prisotnih. 

Srečanje se je sklenilo z neformalnim druženjem ob kavi in čaju. Nejc iz Studia Siposh pa je posnel tudi nekaj izkušenj, ki bodo na ogled v prihodnjem tednu.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. ‘NaPro otroci’ je zelo…
  ‘NaPro otroci’ je zelo reduciran izraz, ki otroke poniža na dosežek tehnologije.
  Tudi to, da je tovrstnemu zdravljenju sploh potrebno reči tehnologija, je okoren izraz, ki sodi v neka industrijska okolja. Tu je povsem dovoljšnja beseda zdravljenje neplodnosti oz. v primeru oglaševanja zdravljenje neplodnosti NaPro.

  1. Dominik se abslutno strinjam…
   Dominik se abslutno strinjam.

   Smo včeraj popravili v naslovu. Hkrati nam daješ dober izziv kako stvari na vseh nivojih ustrezno komunicirati. Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja