Smo svinčniki v Božjih rokah – čudovita nedeljska ideja za pogovor

Foto: Shutterstock

Na čudovito sončno nedeljo vzemite v roke navaden svinčnik in preko naslednjih štirih njegovih lastnosti spoznajte, kaj vse nas lahko nauči o Bogu. Pripovedujte o tem tudi svojim otrokom in skupaj raziskujte, kako smo pravzaprav vsi svinčniki v Božjih rokah.

In katere so lastnosti svinčnika, iz katerih se lahko nekaj naučimo?

1. Le z roko, ki ga vodi, je svinčnik uporaben in koristen.

Ravno tako kot svinčnik, smo tudi mi sposobni ustvarjati najlepše stvari in živeti v ljubezni takrat, kadar smo vodeni od Boga. Kadar ustvarjamo z Božjo roko, ki nas vodi. In dobra novica je, da si nas Bog želi držati in nas voditi. Mu zaupamo zgodbe, ki jih želi z nami napisati? Mu zaupamo risbe, ki jih želi z nami narisati? Če položimo svoje življenje v Božje roke, bo nastala neverjetna sled.

2. Svinčnik je potrebno redno šiliti.

Če želimo, da svinčnik dobro piše, ga je potrebno redno šiliti. Z istim namenom Bog brusi nas. S Svetim Duhom nas oblikuje tako, da našo zlomljenost, našo izčrpanost spreminja v novo moč, v novo ošiljeno obliko, s katero nastajajo lepe umetnine.

3. Sled svinčnika je lahko izbrisana.

Kadarkoli naredimo napako, lahko Bog to izbriše. Odpusti. Pozabi. In nam vedno znova omogoči, da čez izbrisano sled napišemo novo, lepšo zgodbo.

4. Bistvo svinčnika je v notranjosti.

Znotraj svinčnika je tisto, kar pušča sled. S čimer pišemo, rišemo. Tisto, kar dejansko šteje in tisto, kar ima vrednost. Samo ogrodje brez notranjosti ne služi svojemu namenu. Lahko je lepo, a prazno. Tudi naše srce in naša duša sta tista, ki pišeta zgodbe. Ki drugemu lepšata dan. Ki s svojim pisanjem spreminjata svet.

Vir: Paolo Coelha (2009) Like a river. Amsterdam Singel Pockets.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja