Slovenska Facebook superbabica

Thumbnail

Gospa Nežika bo decembra dopolnila 93 let. Šele pred dobrim letom si je kupila računalnik, sedaj pa skoraj ni programa, ki ga ne bi obvladala.

Gospa je tudi pravi zgled življenjske naravnanosti na novosti. Radovedna gospa pravi, da ne bere preveč rada, da ne rešuje rada križank, … in si je zato, da bi ostala mentalno čila na obroke kupila prenosni računalnik.

S pomočjo mlade sosede se je naučila uporabljati “vse živo”. Na Facebooku je, vendar ne veliko in prijatelje si izbira zelo skrbno. Igric ne igra, ker – kot pravi: “Je toliko drugega tu gor (pokaže na računalnik), da ne “folgam vsega videt.” Na dan preživi na računalniku tudi po dve, tri ure. Ko jo začne boleti glava, računalnik preprosto zapre. Preko prenosnika posluša glasbo – na YouTube-u seveda 🙂

Rodila se je ob koncu prve svetovne vojne, leta 1918. Med drugo svetovno vojno se je naučila nemškega jezika, saj je bila slovenščina prepovedana. Zaposlena je bila kot delavka v Cinkarni Celje, kjer je dočakala tudi invalidsko upokojitev, kajti zbolela je za rakom.

Z nasmehom na ustnicah je povedala, da so ji takrat zdravniki napovedali le še nekaj tednov življenja. No, pa je preživela vse doktorje. In tudi svojega moža. Sedaj sama živi v Celju, v lastnem stanovanju v zgornjem nadstropju bloka. Sama hodi v trgovino, le pri večjih nakupih ji pomaga sosed Bojan. Ima digitalni fotoaparat, video kamero, sodoben LCD televizor, pogovarja se po telefonu, pošilja smse in mmse. Prenosni računalnik si je kupila šele pred letom dni. Ima svoj mail, klepeta preko Skypa, najdete jo na Facebooku, kjer zelo pazljivo izbira svoje prijatelje.

vir.: http://www.matejspehar.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.