Skupaj za raj na zemlji

Thumbnail

Če bi mame že v nosečnosti občutile popolni mir, mirnost in srečo, če bi živele harmonično, jedle zdravo in uravnoteženo, usmerjale pozitivne misli in občutke svojemu še nerojenemu otročku in bi rodile v miru, s spoštovanjem, kot je narava namenila, bi čez čas človeška rasa bila prečiščena sovraštva, sporov, vojne, doživela bi mir, srečo in raj na zemlji.

V to trditev neprofitno zduženje Vis Feminea Od Spočetja Do Korakov trdno verjame.

Ustanoviteljica in predsednia združenja Andreja Kolenc si je zadala cilj, da imajo vse ženske enakovredno možnost do uresničitve porodnih želja, da so informirane, ozaveščene, da lahko s skupnimi močmi dosegamo raj na zemlji.

Eden od projektov, s katerim želi Andreja Kolenc doprinesti k uresničitvi cilja, je Mednarodna Porodna Konferenca “The Ancient Wisdom and Modern Science of Childbirth”, ki se bo odvijala v Laškem, od 17. do 20. novembra 2011 (www.birthconference.com).

Konferenca je namenjena bodočim staršem, staršem, družinam, strokovnemu osebju, doulam in vsem ostalim, ki jih porod tako ali drugače zanima. Ker je konferenca mednarodna in se letos prvič organizira, se bo letos odvijala le v angleškem jeziku.

Otvoritev konference predstavlja odprta panelna diskusija. To je način komuniciranja med udeleženci oz. govorniki na odru in tistimi v avditoriju. Ker je odprtega tipa in je brezplačna, se je lahko udeleži kdor koli. Tema panelne diskusije bo Porodne želje.

Na konferenci se bo predstavilo šest različnih govornic, glavna bo Anna Verwaal. Anna Verwaal, RN, CLE, rojena in šolana na Nizozemskem, je medicinska sestra, svetovalka za zavestno spočetje in rojstvo, predavateljica za porodne in poporodne doule, predavateljica za dojenje s certifikatom UCLA ter porodna fotografinja. Predava o celičnem spominu porodne izkušnje, o fiziološkem in hormonskem načrtu za porod, vzpostavljanje vezi ter o globokih psiholoških, čustvenih in duhovnih pogledih na rojstvo. Uporablja kombinacijo kliničnega znanja, najnovejših raziskav ter pred in obporodne psihologije, njene lastne fotografije porodov in izkušenj. Te izkušnje je pridobivala 25 let v različnih državah kot sestra in doula ob boku perinatologov, porodničarjev in (domačih) babic z obiskovanjem bolnišnic, centrov za rojevanje ter rojstev doma.

V soboto (19.10.2011) zvečer bo na voljo odprta delavnica o dojenju, ki jo bo vodila Anna Verwaal, v petek (18.11.2011) in nedeljo (20.11.2011) pa bo filmski večer, ki bo predstavil zanimive različne filme na temo porod. Vse te tri večere je možno obiskati in si ogledati tudi posamezno, izven sklopa konference, za tiste, ki bodo prijavljeni na konferenco, pa so ti dogodki že všteti v ceno.

V ceno so všteta torej vsa predavanja, dogodki in večeri, kosilo, kot tudi dvojna Zvočna kopel.

Prva Zvočna kopel bo v nedeljo (20.11.2011 ob 18.30), ki jo bo izvajala Gaja Klas, in bo zaključila uradni del konference. Prav vsi pa so vabljeni na drugo odprto, nočno Zvočno kopel, ki bo v nedeljo (20.11.2011 ob 21.15).

Lepo povabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja