Škocjanski zatok – opazovanje ptic v objemu obale

Vir: Wikimedia

Naravni rezervat Škocjanski zatok bo navdušil čisto vse člane družine – od najmlajšega do najstarejšega. V rezervatu, ki velja za ekološko zelo pomembno območje, se nahajata tako polslana laguna kot manjši, sladkovodni del. Oba dela nudita dom izjemno pestremu seznamu rastlin in živali, vendar Škocjanski zatok posebej slovi po gnezditvenih otočkih, ki nudijo (prehodni) dom mnogo vrstam prečudovitih ptic.

Skozenj je speljana kratka, 2 km dolga krožna pot, ki pa vam bo, če se boste le prepustili čudenju narave, vzela kar precej časa.

Ob poti je postavljenih veliko učnih tabel, ki postrežejo z zelo zanimivimi informacijami. Najbolje pa je, da so mnoge tudi interaktivne in s tem otroke (in odrasle!) kar posrkajo v svet ptic!

Ko boste že mislili, da vas ne more nič več bolj navdušiti kot vse opazovalnice z nalogami na poti, boste prišli do razglednega stolpa. In tukaj se pravo raziskovanje šele začne! Lahko boste opazovali tako podvodni svet ter uživali ob pogledu na ptice in naravo vse dokler vam seže pogled.

Kako do tja:

Škocjanski zatok leži ob Kopru (vhod je na Bertoški bonifiki). Na hitri cesti Ljubljana-Koper izberite izvoz Bertoki, nato v krožišču zavijte desno. Po bertoški vpadnici se vozite proti Luki Koper in v krožišču zavijte levo, ob tem pa boste imeli naravni rezervat na svoji levi strani.

Nekaj koristnih informacij:

  • Naravni rezervat je primeren za obisk v vseh letnih časih (pravzaprav je zelo priporočljivo, da si ga v vseh letnih časih tudi ogledamo, saj vedno ponudi kaj novega).
  • Za sprehode je odprt vsak dan med 7.00 in 20.00, center za obiskovalce pa je odprt med 9.00 in 19.00.
  • Krožna pot je primerna za majhne otroke ter za najmlajše v nosilkah, lahko pa se jo prehodi tudi z bolj terenskim vozičkom.
  • Vstopnine ni.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja