Si upate pokukati v čisto pravi (slovenski) vulkan?

Vir: YouTube

Imate doma navdušence nad vulkani? Ali avanturiste, ki jih ni strah nobene pustolovščine? Potem je obisk čisto pravega vulkana odlična izbira za enodnevni izlet!

Skriva se na Goričkem …

Res je, na Goričkem se skriva čisto pravi vulkan! Z rovi in lavo in – no, vsega vam ne moremo izdati. Lahko pa vam povemo, da boste odprtih ust sledili krtku Oliju, ki vas bo popeljal v svoj svet.

Na območju vasi Grad, kjer se nahaja interaktivni doživljajski park Vulkanija, je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na Slovenskem. Njegov krater je imel premer kar en kilometer in prav v njega se boste podali raziskovat notranjost čisto pravega vulkana!

Vulkanija se nahaja na naslovu Grad 174, 9264 Grad. Za aktualni odpiralni čas in ostale informacije pa predlagamo, da pred obiskom obiščete kar njihovo spletno stran.

Zakaj priporočamo obisk Vulkanije?

  • Ker je interaktivno, doživljajsko in vizualno izredno dovršen.
  • Ker so vsi, ki vas bodo popeljali skozi dogodivščino Vulkanije izredno prijazni.
  • Ker se boste do malo oddaljenega kamnoloma zapeljali z Olijevim vlakcem in tam morda našli čisto pravi mineral olivin.

Po obisku Vulkanije pa seveda priporočamo še obisk gradu Grad, ki s svojimi 365 soba(na)mi slovi kot največji grad na Slovenskem. Če vam bo torej po spustu v vulkan ostalo še kaj poguma, le pokukajte za zidove, kjer se skrivajo številne legende in grajske skrivnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja