Samo dobre stvari

Vir: TV Slovenija

V krasnem družinskem filmu spremljamo 16-letno Benedetto, hčerko župana, ki se zaljubi v fanta iz povsem drugačnega, pestrega družinskega doma, v katerem živita mati in oče, njun sin ter prosilec za azil, bivša prostitutka, fant in mož s hudo invalidnostjo in mlad nekdanji zapornik, v katerega se Benedetta zaljubi.

Film je navdihnilo delo Don Oresteja Benzija, ki je ustanovil skupnost papeža Janeza XXIII., ter številnih družinskih domov skupnosti, ki si že leta prizadeva za širjenje vrednot socialne vključenosti. Posledično so tudi igralci in drugi sodelavci filma osebe, ki imajo izkušnje dela ali pomoči v družinskih domovih.

120 minut dolg italijanski film, ki bo še do konca junija dostopen prek arhiva TV Slovenije, je posnet v mestu iz zaledja Romagne ter poln smeha, solz, soočanja s predsodki in družinske realnosti. Benedetta v tem svetu, kjer sreča prihaja tudi prek solz, spozna lepoto solidarnosti in družinske ljubezni, v kateri ljudje iz roba družbe najdejo priložnost postati boljši ljudje. Zgodba se prepleta tudi s povezanostjo v zakonu, blagoslovi in molitvijo, integrirano v pristno življenje krščanstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.