Profesorji študentkam: “Prinesite svoje dojenčke na predavanje!”

Pred kratkim je po družabnih omrežjih zaokrožila fotografija profesorja dr. Henry Musoma, na kateri predava z malčkom v rokah.

Da kot starš v študentskih letih nenadoma ostaneš brez varstva, je situacija, v kateri se je znašla tudi študentka Ashton Robinson. A ne le, da jo je profesor spodbudil, da je malčka pripeljala s seboj na predavanje, temveč ga je celotno predavanje celo nosil v rokah.

»Definitivno je to eno od tistih dejanj, ki jih ne bom nikoli pozabila. In komaj čakam, da lahko nekega dne svojemu otroku povem, da je mamica lahko dokončala študij zaradi ljudi, kot je ta profesor.«

 

Ashton Robinson na dan zaključka študija

Vendar pa kljub dejstvu, da je čudovita gesta omenjenega profesorja najverjetneje redka, to ni osamljen primer.

To so tisti, ki prispevajo k pozitivnim spremembam pri odločitvah za življenje.V začetku tega leta je podobno zgodbo doživela tudi študentka Jarquita Arringtom, ko je v zadnjem trenutku izvedela, da mora njen mož delati na njen prvi dan predavanj. Tako je profesorici dr. Amandi Stefanski sporočila, da ji je zelo žal in da je na predavanje ne bo.

Na njeno presenečenje pa ji je ta odvrnila, naj sina pripelje s seboj na predavanje! Da je mamica lahko delala zapiske, je dr. Stefanski predavala z njenim šestmesečnim sinom v rokah (na naslovni fotografiji).

 

Leta 2017 pa je srednješolko Morgan King prav tako presenetilo dejanje njenega učitelja dr. Darryn Willoughbya. Bila je v stiski, ker nikakor ni mogla najti varuške za svojo štirimesečno hčerkico, ko je prejela sporočilo svojega učitelja.

V njem je zapisal, da če se bo kadarkoli znašla v situaciji brez varstva, naj se ne obotavlja in naj hčerko prinese kar s seboj. »V veselje mi bo, da jo bom lahko držal v rokah med poučevanjem, da boste lahko v miru sledili pouku,« je dodal.

Vlogi študenta in starša se v današnjem svetu vse pogosteje prepletata. In ravno študentje in profesorji, ki so v tovrstnih situacijah pripravljeni pomagati, so tisti, ki prispevajo k pozitivnim spremembam pri odločitvah za življenje.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja