Prijateljujem s kraljem. Pravim Kraljem.

Imate med znanci kakšno znano osebnost? Morda celo prijateljujete z njo? Moji znanci in prijatelji so skoraj sami običajni ljudje. Vsi imajo kakšne napake, a vsi tudi precej dragocenosti v srcih. Poznam pa nekoga, ki je čisto poseben in je res brez napak, in najpomembneje – Kralj je. Kar malo važna sem, ker me pozna in ker, kljub njegovemu plemenitemu izvoru, tkeva prijateljsko vez.

Vedno na voljo

Kraljevsko poznanstvo mi je na voljo vedno, ko si Njegove družbe zaželim in nikoli ne zameri, če Nanj pozabim ali se ne potrudim Zanj. Potrpežljivo stoji ob strani in čaka.

S tem Kraljem sva na – ti. Vedno sem dobrodošla pri njem doma, ves čas sem povabljena, vedno si zame vzame čas in tudi sam se rad oglasi naokoli. Vendar se nikoli ne vsiljuje.

Vesel me je, čeprav ga zjutraj pozdravim še vsa zaspana, ne meni se za mojo jutranjo pričesko in kramežljave oči. Ni mu mar, če se snideva, pa sem jaz še ali že v pižami. Da sem le voljna za srečanje!

Ob meni ostane ves dan, pa naj bo še tako neprijeten. Ko so dnevi res težki, me podpira in bodri, me objema, včasih pa kar vzame v naročje. Odzove se na vsak moj klic, vzdih, jok ali prošnjo.

Ob večerih se z mano rad pogovori o minulem dnevu. Včasih me pohvali, včasih me objame in mi briše solze, včasih pa mi da vedeti, da se nisem potrudila najbolj.

In kako zna vriskati z menoj! Najglasneje poje in najbolj prešerno se smeje, ko sem srečna. Poskrbi za mnoge drobnarije, na katere bi sama pozabila, največkrat pa je kar On tisti, ki moje življenje zares uredi.

Izjemno sočuten, a tudi zahteven poslušalec

O, kako prijetno je z njim klepetati. Zna se mi popolnoma posvetiti. Zna poslušati in ne naveliča se mojih jadikovanj. Nikoli tudi ni nerazpoložen ali siten. Vse, kar me žalosti in ob čemer trpim, pozna in razume, ker je bil sam mnogo težje preizkušan.

Priznam, tu in tam je tudi nadležen. Prigovarja in prigovarja, da naj kakšno stvar naredim, medtem ko se jaz obračam stran in se delam naglušno. Ampak On ne odneha. Kot dober Kralj je vztrajen in ve, kaj je zame najbolje.

Vedno povabljena

Redno me glasno, z zvonovi, z glasbo vabi na svoje avdience. Pri Njem vedno gori lučka dobrodošlice. Ko vstopim in ga pozdravim, me nikoli ne spregleda. Povabljena sem tudi na vsa praznovanja. Vsak dan me želi pogostiti, ker ve, da to potrebujem. Ob nedeljah pa je v njegovi hiši še posebej slovesno.

Dober in pravičen Kralj je in mi je v mojih mini vodilnih vlogah življenja ves čas v navdih. Je moj začetek, moj konec in moja večnost. O, da ne bi nikoli pozabila, da sem doma v Njegovem srcu. V srcu Kristusa Kralja.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.