Ob snemanju filma o patru Piju se je slavni igralec spreobrnil v krščanstvo

Foto: WikiCommons

Vzponi in padci so del praktično vseh karier filmskih igralcev. V nekem trenutku igralec nastopa v filmski uspešnici in razproda kino dvorane po vsem svetu. Kritiki so navdušeni, gledalci pa nanj gledajo kot na božanstvo. V naslednjem trenutku se isti igralec znajde pod plazom obtožb zaradi zlorabe nekdanje partnerke in izgubi že dogovorjene vloge v novih filmih.

Od zvezdnika do nasilneža

Shia LaBeouf je zaslovel leta 2007 z vlogo v filmu Transformerji. Njegova kariera je takrat dobila silovit zagon, v naslednjih letih je odigral še nekaj glavnih filmskih vlog, istočasno pa je polnil predvsem rubrike črne kronike, saj se je moral soočati z obtožbami zaradi domnevnega nasilnega ravnanja nad bivšo partnerko. LaBeouf je v zadnjih intervjujih tudi sam priznal, da je v preteklosti prizadel in »poškodoval« veliko ljudi, saj je bil: » … sebičen, nepošten in prestrašen iskalec osebnega zadovoljstva, ki je prevaral vsako žensko, s katero je bil in ki je resno razmišljal tudi o samomoru.«

Shia LaBeouf je zaslovel leta 2007 z vlogo v filmu Transformerji. Njegova kariera je takrat dobila silovit zagon, istočasno pa je polnil predvsem rubrike črne kronike.

LeBeouf v intervjujih o teh izkušnjah govori v pretekliku, kar je posledica dejstva, da se je v času priprave na glavno vlogo v filmu Padre Pio, v katerem upodablja katoliškega svetnika patra Pija iz Pietrelcine, spreobrnil v krščanstvo.

Reševanje filmske kariere

»Bog je uporabil moj ego, da me je pritegnil k sebi,« je v nedavnem pogovoru s škofom Robertom Barronom izjavil LeBeouf in ob tem izrazil zavedanje, da je bilo za spreobrnitev ključno dejstvo, da je v času priprav na vlogo p. Pija več mesecev preživel v kapucinskem samostanu. Tja je odšel z namenom, da reši svojo filmsko kariero. Toda LaBeouf je v samostanu spoznal, da je Bog tisti, ki je nanj potrpežljivo čakal.

Film o p. Piju bo premierno prikazan danes na filmskem festivalu Dnevi avtorjev v Benetkah.

Od LeBeoufa so pred tem vsi dvignili roke. Niti lastna mama se mu ni oglašala na telefon. Nato je v prepričanju, da bo s tem rešil kariero, odšel v samostan. Trenutno je še nemogoče reči ali je s tem res rešil svojo kariero, gotovo pa se je podal na pot reševanja še veliko večjega bogastva, kot sta slava in bogastvo. Seveda bo moral LeBeouf za svoje poteze iz preteklosti odgovarjati, toda kot sam pravi, je sedaj stopil na zadnji vlak in spoznal, da mu je nekdanja partnerka, ki ga je obtožila nasilnih ravnaj, s tem dobesedno rešila življenje.

LaBeouf je v samostanu spoznal, da je Bog tisti, ki je nanj potrpežljivo čakal.

Bog čaka pogosto tam, kjer ga najmanj pričakujemo

Pogosto se nam zdi, da so naše napake in naše napačne poteze v življenju preveč za Boga. Zdi se nam, da je nad nami obupal, da je dvignil roke in nas zapustil na naši poti. Resnica pa je drugačna. Bog za nas išče takšne poti, ki jih ne pričakujemo. Takšne, ki nas vržejo iz cone udobja in nas prisilijo, da naredimo korak k Njemu. Korak, ki se ga sprva sploh ne zavedamo.

In kljub temu, da nas večina ne bo odšla za več mesecev v samostan (ali pač?), nas zgodba padlega zvezdnika lahko nauči, da Bog vedno potrpežljivo čaka in nam ponuja novo priložnost. Na nas pa je, da se odločimo, ali jo bomo sprejeli ali pa se bomo obrnili stran.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja