Preveč je razlogov, zaradi katerih ne smete molčati

Foto: Shutterstock

Slovenski kristjani vse pogosteje doživljamo nestrpnost, diskriminacijo, izključevanje, sovraštvo in žalitve – pa naj gre za napade na duhovnike, vanadalizem v in na cerkvah, prijave, medijski linč, širjenje predsodkov, stigmatizacijo, grožnje, javno izražanje sovraštva in napadov na ljudi, ki tiho molijo pred ginekološko kliniko ali predvajajo film o razvoju človeka.

Vse to je izražanje sovraštva do krščanstva, krščanskih simbolov in vernikov, mnogokrat gre za šolske primere sovražnega govora, usmerjenega proti kristjanom kot verski skupini. A tožilstvo si tedaj zatiska oči in ušesa, češ saj ni nič.

Na poziv ljudi, ki stojijo za splavom, ga propagirajo in se vztrajno trudijo zatirati vsakršno diskusijo na to temo, pa se tožilci kar na enkrat lotijo preganjanja »sovražnega govora«, ki ne ustreza niti kriterijem za takšen pregon po lastnem pravnem stališču vrhovnega državnega tožilstva.

Ugledni pravniki glasno opozarjajo, da je proces ideološko motiviran in neutemeljen. Škofje in civilna združenja in organizacije pozivajo k zaščiti verske svobode in zaščiti pravice do javnega izražanja vere in verskih stališč, kamor sodi tudi pravica do izražanja nasprotovanja splavu. A mlin melje dalje.

Pisalo se je leto 2016 …

Bil je postni čas 2016 in pred Ginekološko kliniko so se kot se danes in še vse do 4. novembra  2018 pod okriljem pobude 40 dni za življenje k molitvi zbirali molivci v podporo nerojenim otrokom in materam, ki razmišljajo o splavu.

Je nov poskus strašenja kristjanov, preganjanja stališč, ki jih podpisniki »pobude za zaščito ustavnih pravic žensk« preganjajo z vsemi sredstvi na vseh frontah. Da bi verni le bili tiho in se podrediliVeč organizacij in posameznikov, ki 55. člen slovenske ustave razumejo aboritivno, je sprožilo peticijo, s katero so od predsednikov države, vlade in državnega zbora zahtevali, omejevanje molitvene pobude, češ da grobo krši z ustavo zajamčeno pravico do svobodnega odločanja o rojstvih otrok in pravice žensk.

V prispevku na 24kul so le kopirali vse podpisnike peticije in jih opredelil kot pripadnike abortivnega lobija, ki se zavzema za kulturo smrti. Nekateri podpisniki peticije so v tem videli spodbujanje nestrpnosti in nasilja in zahtevali sodno preganjanje. Tožilstvo je primer zgrabilo in tako se bo jutri zgodila prva obravnava v primeru preganjanja duhovnika dr. Tadeja Strehovca, ki formalno stoji za stranjo 24kul in je obtožen javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti po 297. členu Kazenskega zakonika.

Priložnost za pričevanje, pogum in odpiranje razprave

Čeprav je primer pomemben – saj prvi tovrsten primer v Sloveniji – problem močno presega dr. Tadeja Strehovca. Je nov poskus strašenja kristjanov, preganjanja stališč, ki jih podpisniki »pobude za zaščito ustavnih pravic žensk« preganjajo z vsemi sredstvi na vseh frontah. Da bi verni le bili tiho in se podredili.

Hkrati je tudi nova priložnost, da na to opozorimo, da odpremo vedno znova zatirano razpravo o pravicah nerojenih, se zavzamemo za versko svobodo in glasno opozorimo na vse bolj radikalne poskuse skupin, ki omejujejo svobodo govora, mišljenja in delovanja, ljudem pa kot edine možne vsiljujejo svoje poglede in stališča. Ne bodite le pasivni opazovalci in ne molčite.

Z molitvijo, pričevanjem in življenjem lahko vsakdo izmed nas naredi največ!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja