Premikamo meje

Thumbnail

Včeraj smo v okviru majske donacijske akcije dosegli 1. cilj, ohranitev portala iskreni.net. Preberite si delček tega, kar nam ljudje sporočajo.

 

Hvala vsem, ki ste že darovali. V le 9-tih dneh smo zbrali potrebnih 15.000 EUR. Tokrat smo vsi skupaj občutili, da za številko 100.000 bralcev stoji mnogo ljudi, ki jim je skupna misel, ki jo je ob nakazilu donacije na twitterju zapisal novinar, predsednik Združenja novinarjev in publicistov ter izvedenec za rodoslovje Tino MamićNastaja nov medijski projekt. Tokrat od spodaj navzgor. Da jim bo uspelo, pa ne bodo dovolj le dobre želje… https://www.iskreni.net/doniraj


Druga resničnost Tinotovega twitta pa je dejstvo, da gradimo medij od ljudi za ljudi. Zato je tako pomembno, da smo odvisni samo od naših bralcev, tistih, ki nas podpirajo.

Kljub temu, da smo unikatni medijski projekt, ki zbira za svoj zagon donacije ter smo hkrati že tako hitro dosegli prvi cilj, pa o tem dejstvu v slovenskih medijih, tudi katoliških, vlada tišina. Gotovo gre v ozadju te “tišine” za nelagodje, saj odpiramo in pokrivamo vsebine, ki jih drugi ne. Mnogi so nam v zadnjem času rekli, da odpiramo ravno vsebine, ki so jih pogrešali ne samo v splošnih, ampak tudi v katoliških medijih.

Drugo nelagodje pa najrbž izvira iz dejstva, da smo laiški medij. Tudi ta strah je povsem neutemeljen, saj so laiški mediji, ki črpajo iz krščanstva, a so hrati z vsebinami odprti tudi širše, v tujini nekaj povsem normalnega.

Med to donacijsko akcijo smo dobili mnogo zahval, ki nas krepijo v zaupanju, da lahko skupaj premikamo meje, ustvarjamo dober medij in skupaj gradimo boljšo domovino.

Z VAŠO POMOČJO LAHKO RAZŠIRIMO ISKRENI.NET IN USTVARIMO “DOMOVINO”

Stanje v naši državi je po 22-tih letih samostojnosti zaskrbljujoče. Kljub vsem danostim in potencialom, ki jih imamo, smo že dolgo v slepi ulici.

Za to stanje so v veliki meri odgovorni tudi mediji. Vse preveč so odvisni od centrov moči in ljudem ne dajejo jasne besede, pozitivne spodbude in resnice. Ne pripomorejo, da bi lahko izšli iz kroga stalnega prepiranja ter se soočili s preteklostjo in izzivi prihodnosti.

Pri iskreni.net smo že nekaj časa čutili, da želimo iti širše od obravnave samo družinskih tematik, čeprav v temelju ostajamo družinski portal. Saj je tudi družina temelj družbe. K temu koraku ste pripomogli mnogi, ki ste nas spodbujali, naj začnemo pokrivati tudi druge teme.

Zato bi radi razširili dnevni spletni medij www.iskreni.net in začeli izdajati mesečni časopis Domovina. Načrtujemo pa postaviti tudi video studio.

KAJ NAM PIŠETE?

Tolikih odzivov nismo pričakovali. Dnevno nam jih izražate na [email protected] in na brezplačno telefonsko številko 080 35 15, kjer sicer sprejmemamo naročila za Domovino. V nadaljevanju predstavljamo le delček odzivov:

 • Bolj ali manj redno spremljam vaše vsebine in sem zelo vesela, da ste resnično zvesti svojemu imenu in iskreno govorite tudi o kakšnih bolj občutljivih temah, ki se jim drugi  najraje izognejo, da ne bi omadeževali kakšnega velikega imena. To mi resnično daje upanje, da bo tudi časopis Domovina takšen. Da bo začel celiti rano našega razdeljenega naroda, ki nas pelje v pogubo. Da boste vi tisti, ki boste iskreno pohvalili tisto, kar je dobro in kritizirali tisto kar ni, pa ne glede na to, kdo bo to storil: “vaši ali naši”. Da boste vodili k spravi in sožitju. Da boste delali za dobrobit Domovine, z veliko začetnico, in vseh nas, ki nam ni vseeno kaj se s Slovenijo dogaja. bralka
 • Podpiram in tudi v prihodnje bom prispevala za donacijo vašega delovanja iskreni.net, ker nas zelo oskrbujete z odličnimi prispevki tako prek spleta, sedaj pa še preko časopisa Domovina. ČESTITAM. bralka
 • Ravnokar sem prelistal in prebral vaš nov mesečnik Domovina. Čestitam vam. Res ste pogumni in ustvarjalni. Upam, da vam bo uspelo držati »linijo«, ki se bo dovolj razlikovala od drugih časopisov in da bo še vedno imelo kritični miselni naboj. Želim vam, da uspete! bralec duhovnik
 • S prvo številko ste me presenetili. Moram priznati, da nisem pričakoval toliko dobrih vsebin že v nulti izdaji. Vsem skupaj nam mora uspeti! Naš prostor kliče po mediju kot ste ga zastavili. Prosim pošljite mi nekaj izvodov Domovine, da lahko nagovorim še prijatelje. bralec
 • Hvala za ODLIČEN časopis! Naj vas spremlja Božji blagoslov. bralec
 • Iskrene čestitke za pogumno potezo – izdajanje mesečnika Domovina. Super – navdušena sva in sva vas pripravljena podpreti. Naročnino vam bova nakazala in upava, da nas bo čimveč, tako da boste jeseni lahko začeli zares. bralka
 • Pravkar sem vplačal naročnino za časopis Domovina. Ne, ker bi mi bil naslov časopisa tako zelo všeč (verjetno bi se našlo kaj bolj pragmatičnega), a ga sprejemam! Tudi vsebine – so ta hip morda že nekoliko izven mojih potreb – moja otroka sta že skoraj odrasla – a se najdejo teme – ki so obravnavane povsem drugače kot pri dominantnih medijih, z jasno vrednotno usmeritvijo. Upam in voščim, da ostane tudi za naprej tako – in še boljše. Kaj cenim pri Iskreni.net: odločnost, odločenost, korajžo, smelost, pogum – in spretnost (tudi poslovno), gibkost. Nič jamranja, kako da so povsod same ovire in kako se nič ne da narediti in kako smo katoličani oziroma »ne napredno usmerjeni« člani naše družbe zapostavljeni, ovirani, omalovaževani. Jasno se vidi, da so tu aktivni posamezniki, ki delujejo, so agilni in ne čakajo na poziv ali odziv/neodziv ne države ne institucionalne Cerkve. So ustvarjalne, samostojne osebnosti. To cenim in spoštujem. Katoličani potrebujemo tiskan medij, ki izhaja izven okvira založb, nad katerimi ima slovenska Cerkev neposredno ali posredno lastništvo –kajti to je nekako higienično, razbremenjujoče – in laiško občestvo ima nekoliko širše družbeno poslanstvo. Osebno menim, da bo prihodnost Slovenije perspektivna samo, če bo laiška katoliška skupnost živahna, ne – prestrašena, ne vase zapirajoča se, aktivna, omrežena- povezana, vzajemno oplajajoča se, medsebojno-notranje tolerantna, vključujoča skupnost. Za dobro vseh sodržavljanov. laik (uvod iz daljšega zapisa, kjer gospod tudi analizira in predlaga smeri)
 • Živela domovina, živela svoboda, živela Slovenija, živele nebesa. bralec
 • Spoštujem vašo korajžo, da ste se na iskreni.net izpostavili v povezavi z ranami v naši Cerkvi. Sledila sem tudi reakcijam, ki jih je bilo manj kot sem pričakovala. Zgleda, da se potihem mnogi strinja/jo/mo. Najbrž je pa tudi nekaj aktivnosti, “da se ne bi razvedelo…”. Moja iskrena želja in molitev je, da bi vsi pri Iskreni.net vztrajali in sledili svojemu plemenitemu programu, in izpolnili tako potrebno poslanstvo za dobro naših ljudi. redovnica

 

ZAKAJ JE POMEMBNA PODPORA BRALCEV?

 • Ker nimamo tet in stricev iz ozadja, ki bi nam zagotavljali denar za izdajanje medija. Hkrati pa si želimo biti odvisni od bralcev.
 • Ker je iskreni.net edini družinski spletni portal v Sloveniji, ki predstavlja alternativo prevladujoči medijski kulturi in vrednotam potrošništva. Družina je osnovna celica družbe – in prav iz tega lahko zraste nov medij.
 • Ker bo iskreni.net le z vašo pomočjo lahko še naprej rasel in pomagal rasti.
 • Ker se zavezujemo k odgovorni, ekonomični in transparentni investiciji sredstev.

OD UST DO UST

Naš edini kapital ste naši bralci. Nimamo velikega proračuna, ki bi ga lahko namenili agresivnemu trženju. Zato se obračamo predvsem na vas, da nam pomagate od ust do ust ponesti glas med ljudi. Pred nami je edinstvena priložnost. Že v naprej hvala za vašo podporo!

https://www.iskreni.net/doniraj

 

p.s.: 2. CILJ smo v donacijometru iz 2.000 donatorjev preoblikovali v 58.000 EUR predvsem zato, da smo še bolj trasparentni. Za uresničitev drugega cilja – širitev medija na spletu nismo vezani na število donatorjev ampak na skupno vsoto zbranih donacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.