Postanite moški njenih sanj

Thumbnail

Kaj imata Sean Connery in Harrison Ford skupnega? Najsi igrata James Bonda ali Indiana Jonesa sta v hollywoodskih očeh to moška desetletja.

Sta odločna in močna, znata se boriti in si brez težav utreta pot v množici napadalcev … in vse to brez kapljice znoja. Sta neustavljiva in nikoli ne izgubita živcev. In po navadi na koncu osvojita vsaj eno dekle.

Je v odsotnosti idealov, ki vedo, kako ljubiti, ceniti, biti zvesti eni sami ženski, sploh čudno, da so v zadnjih desetletjih fantje odrasli v može, ki ne vedo, kaj je to ljubezen za vse življenje? Ob njihovih vzorih iz Hollywooda se ljubezenska zveza običajno začne z nastopaškim postavljanjem pred drugimi, nikjer pa ni prikazano tisto, po čemer ženske najbolj hrepenijo – to je odnos. Tako imamo generacijo poročenih mož, ki so zmedeni in osamljeni; stagnirajo v zvezah, ker se nikoli niso naučili, kako gojiti odnos z žensko, da bi zadovoljili njeno potrebo po intimnosti.

Če želite postati moški njenih sanj, morate najprej zaznati njene potrebe. Romantika je stranski proizvod odnosa.

Skrivnost je v tem, da se naučite, kako in kaj posejati v vrtu ženskega srca. Če sejete spoštovanje, prijazne besede, dejanja nežnosti in pozornost, boste nagrajeni z obiljem nagrad vaše žene. Po drugi strani, če ne negujete odnosa, ali če sejete semena kritike, zanemarjanja, ali besa, spolnost postane nič več kot hladno telesno dejanje, v katerem se vaša žena počuti neljubljena in zlorabljena. To je zato, ker žena najbolj hrepeni po odnosu. Tako kot ima vaša žena moč, da vam da potrditev v spolnosti, imate vi ogromno moč, da ji zagotovite odnos, po katerem hrepeni, da bo z vami povezana s srcem in dušo.

Ko v odnosu niste povsem prisotni, se vam težko v polnosti preda. Se vam včasih zdi, da žena ni navdušena nad vašim spolnim zbliževanjem? Stopite korak nazaj in razmislite, koliko ste vlagali v vajin odnos. Njeno srce je podobno bančnemu računu, kjer so prihodki in izdatki. Kot možje velikokrat prepogosto le dvigate, pozabljate pa na naložbo. Vaša žena vas potrebuje za naložbe varnosti, sprejetja in čustvene povezanosti.

Ženska potreba po odnosu ne ostane pred vrati spalnice. Medtem ko je moški sposoben spolnega udejstvovanja skoraj v trenutku (kadarkoli, kjerkoli), ženska potrebuje odnos, če se lahko sproščeno odzove na telesno intimnost. Včasih moški izpolnjuje potrebe po odnosu tekom dneva, vendar v spalnici pozabi na to. In moški se sprašujete, zakaj ženske zavračajo spolne odnose?

Ko moški pritiska na žensko s svojo zahtevo po spolnosti, pri tem pa pozablja na pomembne vidike odnosa, kot je npr. intimnost, spolnost postane prazna. Telesna intimnost postane bitka želja ali manipulativna igra, ki na koncu počasi umre.

Tako kot se vaša žena morda čudi, zakaj je seks za vas tako pomemben, se morda vi sprašujete, zakaj je odnos tako ključnega pomena zanjo. Če ne morete razumeti, zakaj smo moški in ženske tako različni, glejte na to na naslednji način: Bog je najprej ustvaril Adama. Ampak ali ste vedeli, da Adam ni nikoli vprašal za ženo? Bog je bil tisti, ki je rekel, da človeku ni dobro samemu biti in mu je zato ustvaril družico. Eva je bila ustvarjena z namenom, da prežene Adamovo samoto, tako ni čudno, da ji je Bog zapisal močno željo po odnosu.

Za moškega je intimnost hkrati skrivnost in izziv. Naučiti se mora ljubiti ženo na način, ki zanjo pomeni ljubezen. Ženska potrebuje odnos vedno, ne samo takrat, ko si moški želi romantike. Zanjo je odnos način življenja. Če moški skrbi za odnos in daje ženski komplimente le takrat, ko si želi spolnosti, se ženska počuti zlorabljena.

V moškem načinu razmišljanja velja, da vaju bo malo spolne intimnosti povezalo. Vendar to za žensko ne velja. Romanca se zanjo začne od srca k srcu in se dovrši od telesa k telesu. V njenem načinu razmišljanja je, da mora biti moški najprej njen prijatelj šele nato ljubimec. Moški njenih sanj lahko postanete tako, da odnos postavite na prvo mesto. Z drugimi besedami, zanjo obstaja velika razlika med delati stvari za njo in se ukvarjati z njo. Seveda ceni vse, kar storite za njo in za družino, vendar pa je povezovanje na stopnji prijateljstva to, o čemer sanja.

 

© Copyright iskreni.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja