Plakati Zavoda Živim ponovno tarča vandalizma

vir: Facebook

Zavod Živim, v katerem preko delavnic, pričevanj in terapij nudijo pomoč in podporo nosečnicam v stiski in ženskam z izkušnjo splava, je bil ponovno tarča vandalizma.

Nad plakati, ki na cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani nudijo osnovne informacije o tem, kam se obrniti po pomoč, so se včeraj znesli nekateri, ki jih očitno zelo moti možnost tovrstne pomoči ženskam v stiski.

P. Tomaž Mikuš, rektor cerkve sv. Jožefa, je ob deljenju fotografije na omrežju Facebook zapisal: „Še en izliv sovraštva in nestrpnosti do kristjanov in drugače mislečih. Molimo zanje, saj so bolne osebe, bolne od sovraštva, bolnega mišljenja in prepričanja. Bog, obvaruj nas pred jezo in nam pomagaj izkazati tej/tem osebam tako strpnost, sočutje in potrpljenje, kot bi to izkazali bolnim osebam. Bog, povrni jim zdravo pamet.“

Težko je razumeti ta ponovni izraz vulgarnosti in sovraštva nad plakati, na katerih ni pravzaprav nič drugega kot zgolj informacije o tem, kam se lahko zaradi nenačrtovane nosečnosti obrnejo ženske v stiski. Če nekomu ta informacija ne pride prav, naj se preprosto obrne stran in jo spregleda. Menda taisti ne mečejo čevljev v TV ekran ob reklamah z izdelki, ki jih ne potrebujejo?

Koga te (za marsikatero žensko dragocene) informacije tako zelo motijo, da jih je bilo potrebno prekriti s sprejem in okoli plakata zapisati (nekatere za kristjane skrajno) žaljive izjave, še ni znano.

Katarina Nzobandora, predstavnica Zavoda Živim za stike z javnostmi, je na svojem Facebook profilu med drugim zapisala: „Ob tem čutimo stisko tistih, ki so to naredili, saj se včasih največjo bolečino izrazi na najbolj nizkoten način.“

Morda pa ni naključje, da je ravno včerajšnji evangelij spodbujal, naj molimo za tiste, ki nas preganjajo (Mt 5,43-48 ).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.