Zakonca Katarina in Marko Nzobandora: “Ko hudič poskuša nekaj uničiti, Bog to obrne v dobro!”

Zavod Živim je v svojih več kot desetih letih obstoja večkrat polnil naslovnice naših medijev. Predvajanje filma Čudež življenja na pročelju Frančiškanske cerkve v Ljubljani in odstranitev plakatov Zavoda Živim iz avtobusov LPP pa sta le dva dogodka, ki sta zaznamovala njegovo večletno poslanstvo.

Krivično bi bilo reči, da sta to edina dogodka, po katerih je zavod danes poznan. V vseh teh letih je s svojimi aktivnostmi in z obilico prostovoljcev postal stična točka za vse, ki se v nosečnosti (in drugače) znajdejo v stiski. Nemogoče je prešteti, koliko posameznikom so v tem času že pomagali, ob vstopu v drugo desetletje delovanja pa se je zavod preselil v nove prostore, kjer so že na voljo terapevtski prostori, kmalu pa bo svoja vrata odprl tudi nosečniški center, kjer bodo svoje zatočišče lahko našle (bodoče) mamice v stiski.

Na materinski dan bo Zavod Živim slovesno praznoval 10. obletnico delovanja. Lani jim je praznovanje preprečil koronavirus, letos pa bodo z glasbo in blagoslovom izrazili svojo hvaležnost za vse, kar so v teh letih doživeli. Ob tej priložnosti smo se v jubilejni trideseti oddaji našega podkasta pogovarjali s Katarino in Markom Nzobandora, ki sta od samega začetka vpeta v delovanje Zavoda Živim. Kako se Katarina spominja obdobja, ko se je odločala za ustanovitev tega zavoda, kako se je razvijala Markova vloga v zavodu, kateri dogodki so zaznamovali njegovo delovanje in predvsem kaj delovanje zavoda prinaša v njun zakon, njun odnos in njuno družino?

Vse to lahko izveste, če prisluhnete Najbolj iskrenemu podkastu.

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikaciji iTunes in Google podcast.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja