Pet let NaPro tehnologije pri nas: Z njeno pomočjo otroka uspešno donosi 80% parov

Thumbnail

Današnja oddaja Obzorja duha je predstavila naravo metodo zdravljenja neplodnosti NaPro (Natural Procreative Technology), ki je pri nas prisotna zadnjih pet let.

Metoda temelji na sistemu FertilityCare – opazovanju in beleženju bioloških znakov, ki so pomembni za žensko zdravje in plodnost. Gre za metodo, ki jo je v Slovenijo pripeljal Zavod Iskreni in s pomočjo katere lahko pari načrtujejo družino ter spremljajo in ohranjajo žensko reproduktivno in ginekološko zdravje. Pomoč zaradi težav z zanositvijo sicer pri na išče vsak šesti par.

V oddaji je direktor Zavoda Iskreni, Igor Vovk, med drugim predstavil, kako je NaPro tehnologija nastala in prišla v Slovenijo. Kot je izpostavil, je problem metode pri nas ta, da je zdravljenje za razliko od umetne oploditve samoplačniško in s tem predvsem na plečih parov samih, hkrati pa ne obljublja instant rešitev.

Pomoč zaradi težav z zanositvijo pri nas išče vsak šesti par.Prvi NaPro zdravnik pri nas, dr. Janez Rifel, je v oddaji opisal, kako zdravljenje poteka in dejal,  da je metoda še posebej primerna za pare, ki imajo etične in moralne zadržke do umetne oploditve. S pomočjo NaPro tehnologije je otroka uspešno donosilo 80% parov, ki so težave z neplodnostjo zdravili po tej metodi.

Magistra farmacije in svetovalka FertilityCare na Zavodu Iskreni Maja Vovk je kot gostja v oddaji pojasnila, kakšni so vzroki za neplodnost, kdaj metodo priporoča in kako ta deluje. Videli smo lahko tudi pričevanje zakoncev Mlinar, ki sta zanosila s pomočjo NaPro metode.

20-minutno oddajo si lahko ogledate  na tej povezavi.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja